We zijn al druk bezig met alle voorbereidingen voor onze vakantie naar Bali.
Zaterdag 5 september vliegen we ’s ochtends naar Bali. We komen terug op mijn verjaardag, vrijdag 18 september.
De reistijd duurt 28 uur (exclusief de reistijd naar Brussel, de 3 uur die je van te voren op de luchthaven moet zijn en de 1,5 uur rij tijd naar het hotel..), waarvan we ongeveer 17 uur vliegen. De rest is de tijd die we kwijt zijn op de luchthavens. We hebben namelijk twee tussenlandingen. Wederom in Abu Dhabi en nog een in Jakarta. We hebben bewust gekozen voor twee tussenlandingen en niet voor een directe vlucht naar Denpasar, omdat we het fijner vinden om het vliegtuig een paar keer te verlaten. Dat betekent dat we weliswaar pas zondag avond aankomen, maar dat maakt niet uit. We vliegen dus vanuit Brussel met Etihad  en vanuit Jakarta met Garuda Indonesia. Op de terug reis is alles hetzelfde.

Net als voor Thailand werden bepaalde inentingen aanbevolen door de GGD. Een inenting tegen buiktyfus hoeft pas als je 14 dagen of langer gaat, maar wij hebben hem toch laten zetten ook al zijn we er maar 11 dagen. Ook hebben we de derde en dus laatste inenting tegen Hepatitus A + B gehad. Dit betekent dat we een goede basis hebben voor de komende jaren en klaar zijn wat inentingen betreft. Malaria tabletten zijn niet nodig, omdat we niet overnachten in Lombok en de Gili Eilanden.

De Indonesische Rupiahs (we zijn miljonair!!! 10,5 miljoen!! haha ) zijn binnen, de excursies zijn uitgezocht, long – parking is geregeld en we hebben weer Deet aangeschaft. In Thailand hielp de Care Plus 40% Deet niet, dus zijn we nu overgestapt naar Jungle Formula 50% Deet. Hopelijk worden we deze keer niet lek geprikt.
De GoPro 3 Black Edition hebben we teruggebracht naar de winkel, omdat deze kapot was gegaan tijdens de vakantie in april. We konden niet dezelfde krijgen, alleen een duurder model of een model met minder opties. Nee, dit hebben we niet gedaan. We besloten om een professionele camera aan te schaffen die tevens goede filmpjes maakt. Helaas wel jammer dat deze camera niet waterproof is. Jammer voor de onderwater filmpjes en foto’s.
Ook zijn we van het probleem ”tablet” af die de camera’s en telefoons niet herkende. Ik heb een laptop aangeschaft. Werkt veel beter dan een tablet vind ik en ik kan gewoon foto’s uploaden (dat maar met veel pijn en moeite met de tablet ging). Het enige dat we nog moeten regelen zijn andere zit plaatsen in de vliegtuigen.

In Bali verblijven we in drie hotels:

Zondag 6 september – woensdag 9 september in 3* Yulia Village Inn in Ubud
Woensdag 9 september – zaterdag 12 september in 3* The Nicho’s Bungalows in Nusa Lembongan
Zaterdag 12 september – donderdag 17 september in 3* Kuta Beach Club in Kuta

Ik hoop dat jullie onze blog weer gaan volgen en dat Richard geen voorhoofdsholte ontsteking meer krijgt…
Wij hebben er in iedergeval veel zin in!

P.s.: Je kunt gewoon liken mocht je dat willen doen, want de foutmelding klopt niet 😉

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.