9 september 2014

Op 9 september 2014 reden we van Fort Lauderdale naar Orlando om naar de Universal Studios te gaan.

We hadden tickets voor Islands of Adventure, maar niet voor het tweede pretpark. De tickets hadden we van te voren in Nederland via de website gekocht, zodat we de rij bij de ingang konden overslaan.

De rit duurde ongeveer 3,5 uur en onderweg moesten we tol betalen.

Aangekomen in het pretpark schrokken we hoeveel auto’s er waren. Wij gingen er vanuit dat het dus heel druk in het park moest zijn. Gelukkig was dit niet zo. We moesten als eerste door de City Walk waar bekende winkels, Starbucks en het Hard rock cafe lagen lopen. Daarna mochten we het park in. We liepen meteen door naar het Harry Potter gedeelte waar we direct de achtbaan in mochten. Daarna het Harry Potter kasteel ingegaan waar een 3D simulator was dat bijna over de kop ging. Een tas en camera meenemen was niet toegestaan en deze moest je dan ook opbergen in kluisjes. Alles in dat gedeelte van het park was in Harry Potter stijl ingericht en je hoorde dan ook passende muziek. Er was tevens een restaurantje ”The Three broomsticks” dat voorkomt in de films en waar we hebben gegeten. Ook was er Butterbeer te koop in het park. Dit hebben we helaas niet gedronken.

De attracties waren heel groot en gedetailleerd en dat was dan ook te merken aan het entreeticket. Deze kost 90 euro maar is zeker de moeite waard.

De volgende attractie waar we in gingen was gericht op Jurassic Park. We vaarden met een bootje tussen bewegende dinosaurussen en werden verrast toen we opeens in het donker stijl omlaag gingen.

Vervolgens naar de Popeye’s attractie waar Richard helemaal doorweekt werd omdat hij geen poncho droeg. Dit was tevens het geval met een andere waterattractie haha.

Na een hele dag te hebben rondgelopen sloot het park om 19:00 en liepen we terug naar de auto, maar niet voordat we een kaneelbroodje van Cinnabon hadden gegeten dat zo enorm lekker was dat we spijt hadden dat we niet vaker in de vakantie zo’n broodje hadden gekocht. Na nog een zeer tegenvallende ice coffee van Starbucks te hebben gehad reden we het park uit. Daarna aten we nog wat bij Taco Bell en was het tijd om terug te gaan naar Fort Lauderdale.