Universal Studios Hollywood

Zondag 18 september:

Vandaag was mijn verjaardag en dat zouden we gaan vieren in Universal Studios Hollywood, maar eerst ontbeten we even in onze kamer. We hadden nog Panda Express over van de dag ervoor dus dat aten we maar even als ontbijt koud op haha. Daarvoor had ik mijn cadeautje van Richard gekregen: we gaan in oktober overnachten in dat overdekte grootste tropische zwemparadijs van Europa dichtbij Berlijn, Tropical Islands! Leuk!

Na het ontbijten reden we naar de Universal Studios. We kwamen om 07:30 aan terwijl het park pas om 08:00 open zou gaan, maar dat maakte niet uit. Zodra het open ging, huurden we een kluisje en lieten daar onze paspoorten en camera in achter. De camera was helaas qua geheugen helemaal vol na 1 foto maken, dus daar hadden we niks meer aan. Wat een pech! Gelukkig hadden we nog de water camera meegenomen. Ook haalden we mijn verjaardagsbutton bij de klantenservice op 🙂

We liepen als eerste het Harry Potter gedeelte in waar het nog rustig was. Van alle kanten werd ik door het personeel gefeliciteerd. Na een aantal attracties te hebben gedaan wilden we Jurassic Park in. Daar werden we helemaal doorweekt, maar gelukkig was het al warm.
Het viel ons op dat het park niet heel groot was en veel hetzelfde was als het Universal park dat we in Florida hebben bezocht. Er zijn maar twee achtbanen en bijna alle attracties zijn simulators waarin je stoel beweegt. Dit is echter zo realistisch gemaakt dat het net achtbanen zijn.

We aten vervolgens als lunch een belabberde hotdog met chips. Ja, een zakje chips. Dat was de combinatiemenu die we konden bestellen, want bij de hotdog snackbar stond niks anders op het menu.. En absurde prijzen voor alles in het park. Stel je zou met 2 kinderen en 2 volwassenen gaan dan ben je zonder souvenirs en met drie consumpties per persoon al zo’n $500 dollar kwijt ( entree $105,- p.p. en $18,- parkeren). Wil je de rijen overslaan dan wordt het $185,- entree per persoon..
Alles werd enorm uitgebuit. De gemiddelde prijs voor iets in de Harry Potter shops lag rond de $30,- en de speciale toverstaf (waarmee je echt dingen door middel van die toverstaf te zwiepen in het park liet bewegen) was $50,-. Uiteraard zeer gewild bij iedereen. Oja, en net als in de rest van Amerika zijn dit de prijzen zonder btw 😉

Vervolgens liepen we de hele middag door het park in de stekende zon, want het was 36 graden! De wacht rijen varieerden tussen de 20-50 minuten. Gratis refills voor drinken zagen we ook niet, terwijl die er wel in Florida waren. Uiteindelijk wilde ik toch echt Butterbeer uit de HP films bestellen waar we in Florida geen tijd meer voor hadden. Het smaakt naar ice coffee maar dan met een vleugje vanille erin en Werthers Original snoepjes. Heel lekker en ontzettend verkoelend!

Na de hele middag in het park te hebben rondgelopen wilden we dineren in Zweinsveld bij The Three Broomsticks. Ik bestelde spareribs met een maiskolf en Richard een kippenpoot met mais. Wederom pakten we er Butterbeer bij.

Na het eten gingen we Olivanders Wand Shop in, waar Harry in de HP 1 zijn toverstaf ontvangt. Van alle mensen die binnen stonden werd ik eruit gekozen dankzij mijn button. Ik kreeg net als in de film een toverstok in mijn handen en er gebeurde vanalles in de winkel zodra ik ermee zwaaide haha. Uiteindelijk was de laatste toverstok ‘’geschikt’’ voor me en die kon ik dus kopen na de show. Uiteraard was dit The Elder Wand en dus de duurste van allemaal. Nee dankje, hoef ik niet.

Daarna gingen we nog even in twee attracties en liepen het park uit. Daar kwamen we erachter dat we onze spullen in het kluisje hadden laten liggen. Hoe dom! We vroegen of we even terug naar de kluisjes mochten een paar meter van de ingang vandaan, maar daar deden ze heel moeilijk over. Alleen als we de tickets lieten zien en een selfie van ons in het park, mijn verjaardagsbutton telde niet. Alleen Richard mocht naar binnen aangezien zijn vingerafdruk voor het kluisje gebruikt was. Ik had zo’n idee dat hij niet meer zou weten welk kluisje we hadden dus ik vroeg of ik ook mee mocht (aan iemand anders, want de medewerkster die ons net geholpen was was verdwenen). Ja, maar dan moest ik helemaal om het park rennen, want ze zouden over twee minuten sluiten. Wtf, net mocht Richard nog door de uitgang terug naar binnen en ik moet omlopen. Nou ja, ik naar de ingang gerend, moest ik daar weer door de detectiepoortjes en mijn entree tickets + rijbewijs als identificatie laten zien. Zelfs dat was niet genoeg, want ik moest ook een selfie van mezelf in het park van die dag op mijn telefoon laten zien. Nou, die had ik dus niet. Wel een foto van in het park van een attractie dus liet ik die zien waar de datum en tijd van vandaag opstond. Ze lieten me met tegenzin naar binnen. Jemig, wat een gedoe, iedereen liep al naar buiten en attracties waren aan het sluiten dus wat een gedoe om even naar het kluisje te mogen. Uiteindelijk had ik gelijk en wist Richard de code niet meer. Als ik niet naar binnen was gegaan, waren onze paspoorten/camera en auto sleutel blijven liggen en konden we niet eens het park verlaten..

Uiteindelijk hadden we dus alles en waren klaar ermee. We liepen het park uit en reden terug naar de accommodatie. Het was een leuke dag geweest.

Tot morgen!

P.s.: Let niet op de kwaliteit van de foto’s. Nadat ik de foto van Richard had gemaakt was het camera geheugen opeens vol en moesten we foto’s gaan maken met de andere camera en telefoon..

 

Eindelijk Butterbeer! En zie mijn geweldige verjaardagsbutton..

Eindelijk Butterbeer! En zie mijn geweldige verjaardagsbutton..

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.