Thailand

Vaccinaties

Als je naar Thailand reist is het aanbevolen om vaccinaties tegen Hepatitis A te zetten. B wordt ook aangeraden, maar is minder belangrijk dan een vaccinatie tegen Hepatitis A. Een inenting tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) kan ook worden aangeraden. Malaria komt niet voor in Thailand volgens de GGD. Dengue (Knokkelkoorts) daarentegen wél. Neem dus muggenspray met minstens 40 % Deet mee. Laat je hoe dan ook adviseren bij de GGD, voordat je op reis gaat. Je krijgt een inentingen boekje, zodra je de eerste inentingen gehad hebt. Voor Hepatitis A heb je twee inentingen nodig en voor Hepatitis B drie inentingen. DTP is maar één vaccinatie. De kosten voor één combinatie spuit van zowel Hepatitis A als B liggen rond de 55 euro. DTP kost ongeveer 20 euro.

Betalen in Thailand

In Thailand betaal je met Bahts. Deze kun je wisselen op wisselkantoors in Nederland, op het vliegveld in Thailand en in Thaise steden. Geld afhalen met een creditcard gaat ook gemakkelijk. Let op met Nederlandse pin passen! Ook al stel je bij je bank ”Thailand” in of zet je je bankpas op ”Wereld’, toch kan het zijn dat je pas geblokkeerd is. Een creditcard is dus een must! Ook als je borg in je hotel moet betalen komt een creditcard van pas.

Eten in Thailand

In Thailand kun je prima op de markt eten. Het voedsel wordt redelijk hygiënisch klaar gemaakt en netjes verpakt. Meestal vind je er vele soorten fruit, vlees spiezen, gefrituurde garnalen, sushi en vis. Wat drinken betreft krijg je er blikjes frisdrank, bier, flesjes water, grote verse kokosnoten en smoothies.

Vliegtickets

Als je heel goedkoop naar Thailand wil gaan raden wij je aan om te boeken via Vliegwinkel.nl, Expedia.nl of Supersaver.nl. Van alle sites die wij bezocht hebben bleken dit de goedkoopste boekingssites te zijn. Wij hadden dan ook geboekt via Vliegwinkel.nl. Tip: vul niet ”Thailand” in, maar echt de plaats waar je heen wil, omdat je alleen duurdere reizen vind als je het land invult.

 

Visum

Voor Thailand heb je géén visum nodig als je minder dan dertig dagen het land bezoekt.

Hotels

In Thailand zijn de prijzen van hotels laag. Al helemaal als je buiten het hoogseizoen gaat. Drie sterren hotels zijn prima en hadden zo vier sterren hotels kunnen zijn. De kamers zijn schoon, netjes en in prima conditie. Een heel goed hotel in Phuket is ”The Viridian Resort” en een goed hotel in Koh Phi Phi is, ”Phi Phi Sea Sky Resort”.

Prijzen

Dat Thailand goedkoper is dan Nederland is redelijk bekend, maar de prijzen in Phuket schelen niet zo heel veel met Europese prijzen. Ja, het is er iets goedkoper, maar niet heel erg. Hieronder vind je prijzen van artikelen die wij tegen kwamen in Phuket & Koh Phi Phi. Dit zijn de prijzen van de 7/11 en de Family Mart. The Big C is iets goedkoper. De prijzen in euro’s zijn een indicatie. Dit ligt geheel aan de wisselkoers. Ook zijn de prijzen op de markt bij het ene kraampje iets goedkoper dan het andere kraampje. De prijzen die je hieronder ziet zijn de prijzen die wij betaald hebben.

Supermarkt:

Flesje Fanta Strawberry: 18 Baht (€0,52)
Flesje Water: 10 Baht (€0,28)
Blikje Coca Cola: 12 Baht (€0,34)
Ola water ijsje: 15 Baht (€0,45)
Cornetto: 30 Baht (€0,90)
Klein bakje fruit: 100-120 Baht (€3,00 – €3,60)

Op de markt/straat:

Flesje Fanta Strawberry: 15 Baht (€0,40)
Drie vlees spiezen: 100 Baht (€2,90)
1 vlees spies: 35 Baht (€1,05)
5 Gefrituurde garnalen: 50 Baht (€1,40)
Fruit smoothie: 25 Baht (€0,70)
Bananen pannenkoek: 80 Baht (€2,30)

Diversen:

Voet massage in massagesalon 30 min. : 200 Baht (€5,80)
Hoofd- nek- schouder massage 30 min: 200 Baht (€5,80)
Fish Spa 15 min. : 200 Baht (€5,80)
3 magneten: 100 Baht (€2,90)
Hangmat: 250 Baht (€7,30)

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.