Riadh Palms

4* Riadh Palms, Sousse

Riadh Palms is een vier sterren hotel dat zich meteen aan het strand in Sousse bevindt. Je hebt diverse kamers, waaronder de voordeelkamer die wij hadden in 2013. Het hotel heeft één groot zwembad en een beach bar waar je drinken krijgt en deze mee kunt nemen naar het strand. Op het strand staan veel strand bedjes, waarvan bijna alles iedere keer bezet is. Er loopt personeel rond op het strand die graag een bedje voor je klaar zet.. tegen betaling. Ze vragen twee dinar (€1,-) om een bedje klaar te maken. Dit mogen ze helemaal niet doen. We hebben dit namelijk nagevraagd bij de receptie en de bedjes zijn helemaal gratis.
Ook zijn er mensen die het personeel zoveel fooi geven dat ze de hele vakantie een bedje op het strand klaar hebben staan ook al maken ze er totaal geen gebruik van. Deze bedjes hebben een handdoek erop liggen en liggen er maar wat. De handdoeken eraf gooien heeft geen nut, aangezien het personeel dan meteen naast je staat.

Op het strand lopen verkopers die alleen bij het stukje zee mogen lopen en dus niet op het stuk privé strand van het hotel. Dit doen ze soms wel. Ze blijven aandringen om eten of armbandjes te kopen of excursies te boeken.

Het eten in het hotel bestaat vrijwel volledig uit alleen Tunesisch eten. Friet krijg je er niet. Het enige internationale eten dat er te verkrijgen is is pizza. Hetzelfde met het ontbijt. Dit was zodanig slecht (harde broodjes, pruimen en appels ontzettend hard, bijna geen cornflakes en toast zonder jam/chocolade pasta) dat Joyce het ontbijt elke dag heeft overgeslagen. Het drinken uit de automaten is ook niet super. Ranja smaakt beter dan de ontzettend neppe fruitsappen, maar ze hadden zelfs geen ranja.

Overigens wordt je meteen in een groep gedeeld als je aankomt. Groep 1 eet om 20:00 en groep 2 om 21:00. Je kunt niet zelf kiezen in welke groep je wil. Zo zaten wij dus in groep 2 en zaten we soms een uur te wachten voordat de deuren open gingen. Een tafel kiezen kon ook niet, aangezien je een tafel voor de rest van de vakantie aangewezen kreeg.

De voordeelkamers bevonden zich op de vierde verdieping. De gang ernaartoe was hartstikke donker en in de vloerbedekking zaten grote vlekken. De voordeelkamer zelf was helemaal een ramp. De lampenkap hing uit elkaar, de airco blaasde zo’n enorme koelte dat het leek alsof je in een koelcel zat, het bad was stuk en er zaten bloed vlekken op de dekens.

Wij hadden dit hotel gekozen, omdat een kennis zei dat het een goed hotel was. Volgens Zoover.nl had het hotel een 7.3. Dit vinden we nog steeds te hoog. Het hotel is prima als je geen voordeelkamer boekt denken wij en als je het niet erg vind om alleen maar Tunesisch voedsel te eten. Hoe het hotel een 4 * beoordeling kan hebben snappen wij al helemaal niet.

Wij gaan in iedergeval niet meer terug naar Tunesië en al helemaal niet meer naar Riadh Palms.
Wil je er toch heen of gewoon een kijkje nemen als je in Sousse of Port el Kantaoui bent?
Hieronder vind je het adres.

Pluspunten:
+ Heel mooi groot zwembad
+ Fijn strand
+ Er worden excursies aangeboden in het hotel

Minpunten:
– Zeer slechte kamer
– Geen internationaal eten
– Tijd om te eten wordt voor je bepaald
– Vervelend (oplichtend) personeel op het strand
– Liften deden het niet fatsoenlijk

Adres:

Boulevard 14 Janvier
Sousse, 4011

 

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.