Port el Kantaoui

3 – 13 juli 2013

Treintje Sousse – Port el Kantaoui

In Sousse stoppen vaak treintjes om je naar Port el Kantaoui te brengen en ook weer te halen. Dit zijn de Noddy treintjes. Er zijn diverse gekleurde treintjes, maar als je een retourticket koopt voor een rood treintje mag je daar niet mee reizen in het blauwe treintje.

De rit van Sousse naar Port el Kantaoui duurt ongeveer een halfuur en kost €1,25 voor een enkeltje. Een retourtje is €1,75. Met de taxi kun je ook gaan en kost €2,- per persoon. In deze taxi’s zijn geen gordels..

Port el Kantaoui

Dit is een leuk havenstadje met kleine souvenirwinkeltjes waar Tunesische mannen je overal een ketting met de hand van Fatima proberen aan te smeren. Na een dag weet je de hele geschiedenis over haar.

Iets verderop in het stadje staat een kermis. Deze staat er het hele jaar.

In Port el Kantaoui worden diverse excursies gehouden, waar je voor weinig geld deel aan kunt nemen. Wij besloten om een excursie op een onderzeeboot te boeken voor zo’n 8 euro per persoon.

Ook boekten we een excursie op een piratenboot voor 12 euro per persoon. De boot gaat de zee op waar het even stil blijft liggen en je er vanaf mag springen. Je krijgt ook eten aan boord en er zijn diverse stunts + er is een aap die vast gebonden zit aan een ketting.
Verder mag iedereen even met een nep geweer en piraten op de foto.

Wij vonden dat in Port el Kantaoui meer te doen was en het veel gezelliger was dan in Sousse.

Voor tips in Sousse & Port el Kantaoui klik hier
Voor de review over het hotel ”Riadh Palms” klik hier

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.