19 – 30 april 2015

Patong ligt in het Thaise eiland, ”Phuket”. De stad bevindt zich aan het strand en is redelijk duur tegenover andere Thaise bestemmingen. Patong is geheel ingesteld op toeristen. Je vindt er dan ook ontzettend veel souvenirwinkeltjes en tuk tuks. Tuk Tuks rijden dan ook alleen in Patong en niet buiten de stad.

Bij de souvenirwinkeltjes proberen sommige verkopers je naar binnen te lokken. Dit is niet gebruikelijk voor Thaise begrippen. Thaise mensen zijn nogal verlegen en praten amper tegen je. Er zijn dus uitzonderingen. Deze uitzonderingen zijn meteen ontzettend irritant. Hetzelfde met massaaaaages (met heel veel nadruk op de a). Om de paar meter ligt er weer een massagesalon waar de lady (boys) voor de deur zitten en proberen je een massage aan te smeren. Tuk Tuk chauffeurs zijn net zo irritant. Ze staan netjes opgesteld in rijtjes langs de weg en als je onderhandelt kosten ze niet veel. Harde muziek en fel gekleurde lampen zijn inbegrepen in je ritje. Wij hadden een privé Tuk Tuk zes uur lang gehuurd met een chauffeur die ons overal naartoe bracht voor in totaal 37 euro. Geen geld dus.

In Patong zijn naast de vele souvenirwinkeltjes ook veel restaurants. Hier staat het personeel ook buiten om je de menu kaart te geven als je langs loopt. De prijzen zijn toch nog redelijk duur en te vergelijken met prijzen in Nederland. De McDonald’s, Burger King en de Kentucky Fried Chicken daarentegen zijn duurder dan in Europa. Met zoveel eetgelegenheden loont het zich dus niet om daar te gaan eten.

Wil je goedkoper eten? Eet dan bij ”That’s Siam” in winkelcentrum, Jungceylon. Hier krijg je voor €3,50 een volledige maaltijd met drinken. Wil je nog meer op je budget letten, dan moet je op de markt eten. Hier koopt de lokale bevolking ook hun eten. Je krijgt er onder andere drie vlees spiezen voor 3 euro, 5 gefrituurde garnalen voor €1,50 en een hele grote smoothie naar keuze voor €0,75. Alles wordt op een hygiënische manier klaar gemaakt. Ook vind je er veel fruit dat je in Nederland niet gauw ziet. Het bekende  winkelcentrum ”Jungceylon” vind je dus ook in Patong. Dit is een heel groot modern winkelcentrum met bekende merken en Thaise producten. Op de onderste verdieping vind je de Aziatische afdeling waar je de goedkoopste massages van Patong kunt krijgen in fatsoenlijke massage salons. Een half uur een voet massage kost bijvoorbeeld 6 euro. Ook vind je er dus ”That’s Siam”. Verder ligt er nog de goedkoopste en grootste supermarkt van Patong, de Big C. Als je deze vergelijkt met de ”Family Mart” en ”7/11” is deze een stuk goedkoper.

Op het strand kun je strand bedjes huren. Je krijgt twee bedjes met een parasol waar je de hele dag gebruik van mag maken voor 6 euro. Als je het strand verlaat is je bedje nog altijd van jou. Degene die de bedjes verhuurt schuift je parasol elke keer op als de zon op je bedje schijnt ook al ben je weg. Ook veegt hij een paar keer per dag het zand van je bedje. Verder kun je nog voor ongeveer 35 euro parasailen. Je hangt maar 5 minuten in de lucht voor dat geld. Best duur dus! Een jet ski huren kan ook. Op het strand lopen diverse verkopers rond die je proberen producten te verkopen. Deze zijn uiteraard duurder dan in andere plaatsen, maar als je geen zin hebt om op te staan om drinken in de supermarkt te gaan kopen zijn deze verkopers een uitkomst. Ze vragen iets meer, maar lopen dan wel de hele dag in dichte kleding in de felle zon in de hoop iets te verkopen. Er zijn verkopers die onder andere sarongs, verse aloë vera, gefrituurde garnalen, bikini’s en ringen verkopen.

In Patong heerst af en toe een sterke riool lucht. Hier moet je je overheen zetten, aangezien dit normaal is daar. De geur die in Thailand hangt is sowieso heel anders dan in Nederland. Ook zie je overal boven je elektrische tijd kabels, omdat ze elke keer nieuwe ophangen in plaats van oude kabels te vervangen.

In Thailand heerst geen malaria mug, maar je kunt er wel knokkel koorts oplopen. De muggen die er steken zorgen voor enorm grote jeukende bulten. Bij de apotheken en supermarkten krijg je muggenspray, maar let op want deze zijn best wel duur. Ook zonnebrand creme kopen in Patong kun je beter niet doen. Neem maar gewoon een fles van thuis mee, aangezien deze duurder is dan in Nederland. En de kans dat er ”whitening” in zit is heel groot, omdat een witte huid in Thailand erg geliefd is.

Bangla Road vind je midden in Patong en is één grote kermis. Overal zie je lady (boys) aan palen dansen en proberen proppers je naar Ping Pong Shows te lokken. De drankjes zijn uiteraard duurder dan op overige plaatsen. Ook zie je veel oude mannen met een jong meisje dat er soms jonger uitziet dan 18 jaar. Als je uit wil gaan ben je hier op de juiste plek.

 

Kortom: denk je erover om naar Patong te gaan, denk er dan aan dat hier alles duurder is dan op andere plaatsen in Thailand en dat hier alles op toeristen is ingesteld. Armoede vind je hier absoluut niet.

Voor Phuket hotspots, klik hier Voor Thailand tips, klik hier