27 – 31 juli 2011

Op woensdag 27 juli 2011 vertrokken we naar Parijs. We hadden geboekt via 1-reizen.nl. Een bedrijf waarvan we nog nooit gehoord hadden, maar wel zeer goedkoop tegenover andere reismaatschappijen. We waren alleen bang dat we opgelicht zouden worden. Dit gebeurde gelukkig niet en

we werden dan ook netjes opgehaald in Geleen. De bus zou echter eerst naar Brabant gaan -waar alle bussen bij elkaar kwamen- en dan terug naar het zuiden rijden. In Brabant moesten we overstappen naar een luxe Peter Langhout bus. Al met al hebben we 12 uur in de bus gezeten.. Eenmaal in Parijs aangekomen deed de bus chauffeur een voorstel. Ze hadden een actie in een restaurant geregeld, zodat we voor €20,- een salade, hoofdgerecht, drankje en ijs kregen. Dit viel helaas erg tegen.

Daarna werden we afgezet bij hotel ”Ibis Porte d’italie Ouest”. Het was een hotel in een buitenwijk van Parijs en de naam van het hotel kregen we pas een paar weken voor onze reis te horen. Het had 3 sterren en was niet erg luxe, maar dat was ook niet nodig. Ook kregen we elke dag ontbijt dat prima te eten was. Wel was het jammer dat het bed uit een plank bestond… en dat er iets mis was met de douche waardoor de hele vloerbedekking in de slaapkamer onder water stond… Dit hebben we uiteraard gemeld bij de chauffeur. Deze heeft contact opgenomen met het hotel, waardoor er een monteur zou komen om de douche te repareren.

Een van de dagen gingen we naar Fontainebleau, een kasteel dat erg leek op dat van Versailles. Er was veel goud en barok te zien.

Ook bezochten we Montmartre waar we een portret van ons samen lieten tekenen. Het was te merken dat we in een dure wijk zaten. De tekening kostten maar liefst €50,-!

Na vijf dagen door Parijs te hebben gelopen en de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Notre Dame, Sacre Coeur en vaak McDonalds te hebben bezocht was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. De arriveerden terug in Nederland op 31 juli 2011.