Ośrodek Hotelowy Optima

3* Ośrodek Hotelowy Optima, Krakau

Dit hotel ligt 20 km van het centrum vandaan. Het heeft een 24 uur receptie en er liggen folders tot je beschikking.

De kamer is basic maar heeft alles wat je nodig hebt. Er is wifi, een douche en handdoeken. Helaas hoor je wel alles door de muur heen en is het kussen erg zacht.

Naast het hotel ligt een alcohol winkeltje dat 24 uur per dag open is en waar je bus tickets kunt kopen. Bus tickets zijn er wel anders dan in Nederland. Je hebt de keuze uit 20 minuten, 40 minuten of 60 minuten tickets. Het ligt eraan hoe lang je in de bus zit.
Houdt er ook rekening mee dat ze geen Engels spreken! Zelfs “bus ticket” begrijpen ze niet.
Voor het winkeltje stopt bus 184 die je richting het centrum brengt. Als je uitstapt bij het congres gebouw kun je bus 179 naar het winkelcentrum of bus- en treinstation pakken. In totaal ben je een halfuur kwijt om naar het centrum te komen dus heb je het 40 minuten ticket nodig (of je reist gewoon zwart, want ze controleren niet).
Als je een taxi wil pakken van de luchthaven naar het hotel dan doe je er 20 minuten over en dat kost 22 euro, maar eigenlijk is dat overbodig. Als je de trein rechtstreeks naar treinstation Krakow Glowny neemt ben je 2 euro kwijt en zit je midden in het centrum, aangezien de trein onder het grote winkelcentrum en naast het centrale busstation stopt.

Kamers in dit hotel kosten ongeveer 22 euro per kamer per nacht. Ontbijt is niet inbegrepen, maar is bij te boeken voor 4 euro per persoon per nacht.

Pluspunten:
+ schone kamer
+ behulpzaam personeel
+ goedkoop
+ gratis folders en informatie te verkrijgen
+ bus stopt voor de deur

Minpunten:
– wifi doet het minder goed
– kamer is redelijk gehorig

Kortom: een prima hotel voor een goede prijs net buiten Krakau centrum.

Adres:

Malborska 65,
30-646 Krakau,
Polen

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.