9 -12 september 2015

Nusa Lembongan is een klein eiland ten zuiden van Bali. Het is niet heel groot (binnen een uur heb je het hele eiland gezien per scooter) en er rijden dan ook geen auto’s. Je kunt er wel een scooter of golfkarretje huren. Let wel op met rijden, aangezien er grote diepe gaten in de wegen zitten en er geen lantaarnpalen zijn!

Op het eiland zijn kleine mini hotels en kleine restaurants en supermarktjes. Hier vind je voor weinig geld flesjes drinken. De prijzen variëren bij elke supermarkt.  Benzine krijg je in plastic flessen voor ongeveer 8000 Roepia’s. Een scooter huren kost ongeveer 5 euro per dag. Er is geen politie op dit eiland dus een rijbewijs heb je niet nodig.

In Nusa Lembongan kun je naar zeewierboerderijen kijken, paddle boarden, snorkelen of een boottocht door de mangrove huren. Snorkelen met de mangrove toer kost ongeveer 30 euro per persoon. Alleen de boottocht is tien euro per persoon. Dit is ook het enige wat er te doen is. Zwemmen gaat absoluut niet. Zowel bij Mushroom Beach, Dream Beach en Sandy Beach niet. Ook op het eilandje ernaast waar je per brug heen kunt is er geen mogelijkheid om te zwemmen.

Houd er ook rekening mee dat er ‘s avonds totaal niks te doen is. Er heerst doodse stilte. Muziek is er niet en vanaf 22:00 zie je al niemand meer op straat. Dit eiland is dan ook leuk voor een aantal dagen, maar niet voor een volledige week.

De overtocht retour naar Nusa Lembongan kost ongeveer dertig euro per persoon per speedboat. Je koffer kan mee aan boord. Deze wordt op het dak vast gebonden. Als je deze overtocht boekt haalt het personeel je bij je hotel op en brengt je ook naar je accommodatie in Nusa Lembongan. Let op: sommige hotels liggen zó kort bij het strand waar de boot stopt dat je er binnen een paar minuten lopen bent.