6 – 8 maart 2011

Ja, Newcastle.. dit reisje was nogal ongepland. Bij toeval kwam ik een aanbieding van de Lidl tegen, waarmee een tweede persoon gratis mee mocht bij een 3-daagse cruise naar Newcastle in Noord-Engeland. We besloten dit te boeken.

Op zondag 6 maart reden we naar IJmuiden waar we aan boord stapten van The Princess Seaways, een boot van DFDS Seaways. De boot vertrok rond 16:30.

We hadden een binnen hut geboekt met douche en wc. Op de boot was een casino, bioscoop, tax-free winkeltje en diverse restaurants. Het zeezicht was helaas minder.

We arriveerden in Newcastle- Upon- Tyne rond 09:30 Engelse tijd. Daar stond een Engelse dubbeldekker klaar om ons naar het centrum te brengen.

We zouden die dag tot 15:30 de tijd hebben, waarna we weer opgehaald werden en naar de haven gebracht werden. Je hebt dus maar 1 dag in Newcastle. Wij bezochten eigenlijk alleen het winkelcentrum, omdat dit het grootste winkelcentrum was van Engeland . Uiteraard liepen we ook nog wat door Newcastle.

Terugreis:

Tja, ‘s middags moesten we helaas alweer terug naar de boot voor de terugreis. Dinsdag 8 maart kwamen we weer terug aan in IJmuiden.

Voor tips van Newcastle klik hier