Michael Jackson’s Neverland, bosbranden & Pacific Highway

Vrijdag 16 september:

Vandaag stonden we om 04:00 op, aangezien we van Santa Cruz helemaal over the Pacific Highway naar Thousand Oaks zouden rijden. We ontbeten even gauw met wat spullen die we de dag ervoor nog bij de 7/11 hadden gehaald en checkten uit.

Op het moment dat we vertrokken was het nog donker en toen we al bijna bij de Brixby Creek Bridge waren bleek het ook nog veel te donker te zijn. We liepen dus maar om 06:00 even door de CVS en haalden koffie. Vervolgens reden we door naar die brug.

Eenmaal daar aangekomen stelde het niks voor. Het weer was ook slecht, maar het regende niet.

We besloten verder over the Pacific Highway te rijden langs de kust en hoopten dat de enorme bosbranden die Californie al maanden teisterden al geblust waren. Helaas. In Big Sur zagen we enorm dichte rookwolken over die weg die we wilden rijden. Een gevaarlijke weg ook nog. Er zijn niet overal vangrelen en als je met de auto zou vallen zou je het niet na kunnen vertellen. Dan stort je rechtstreeks van de hoge kliffen in de zee. Een auto die voor ons reed konden we al moeilijk zien, kun je nagaan hoe we honderden kilometers zo hebben gereden. Vuur hebben we overigens niet gezien, alleen ontzettend veel rook. Fijn als je daar een hotel zou hebben geboekt..

We hielden een korte tussenstop op een van de parkeerplekken en reden daarna verder. De volgende stop was de kauwgomballenmuur in San Luis Obispo bekijken. Een doorgang en meer was het niet, maar wel van boven tot onder helemaal onder de kauwgom geplakt..
Vervolgens reden we door naar Avila Barn. Dat is een typische Amerikaanse boerderij/ranch met dieren en eigen gemaakte producten. Ze verkochten fruit en groenten en hadden een paar kleine boerderij winkeltjes waar tevens grote pompoenen te koop aangeboden werden. Ook was er de mogelijkheid om achter in een kar met stro te gaan zitten en dan zou je door de boer rondgereden worden. Heel erg leuk die boerderij en dat hadden we ook totaal niet verwacht.

Na een tijdje gingen we verder, want we wilden toch echt graag de poort van Neverland van Michael Jackson zien. Het bleek ontzettend ver van de bewoonde wereld te liggen, maar wel recht tegenover een basisschool. (En nee geen drukke moderne school, maar echt op het platteland.) In the middle of nowhere en geen kind te zien. Neverland vonden we in eerste instantie niet. We stonden precies op de plek waar de TomTom zei dat de ingang moest zijn en ja daar was een hek, maar meer was er niet te zien. Gewoon een doodnormaal hek dat je in Nederland in een wei met koeien ook ziet staan, alleen stond er hier een bordje op dat er camera’s waren. Geen teken van ook maar iets van Michael’s terrein te zien. Wij dachten dat het dan maar verderop moest zijn en reden de straat door. Uiteindelijk waren we in Los Padros National Park belandt zonder enig bereik van onze telefoons. Stonden we daar mooi op een hele hoge berg naar de afgrond te kijken op zoek naar ook maar iets van Neverland. Niet te zien. Wel stond op die berg dat er loslopende leeuwen liepen dus zijn we maar gauw terug gegaan. Ondertussen mijn broer (met inmiddels bereik na lang proberen!) gesmst met de vraag of hij het adres opnieuw kon sturen met wat informatie en wat bleek, Neverland is Neverland niet meer en heeft een nieuwe poort gekregen! (ik had thuis een foto van het  oude hek geprint en meegenomen) Aha! Wij terug gereden en bleek dat we er dus gewoon langs waren gereden. We stopten bij de poort en zagen meteen de camera draaien en op ons richten. Daar hingen enkele foto’s van Michael en wat teksten, meer niet. Als dat er niet hing wisten we niet dat dit ooit de ingang van Neverland was geweest. Leuk om even gezien te hebben, maar meer dan die poort kun je dus echt niet zien. Al zou er nog een gebouw zijn dan zou het kilometers verderop achter heuvels liggen dat afgeschermd is.
We besloten maar verder te rijden naar ons hotel in Thousand Oaks. We logeren in deze plaats, omdat het te ver zou zijn om in een keer door te rijden naar Los Angeles. We hebben vandaag namelijk al ruim 8 uur gereden dus nee meer dan zat.

We kwamen aan bij ons hotel (Best Western Plus Thousand Oaks) en checkten in. We kregen de sleutel en wat bleek, er zaten mensen in de kamer die wij toegewezen kregen! Ik kreeg de deur maar voor de helft open dus na eraan te hebben gerammeld kwam opeens een man naar buiten. Wtf?! Ik maar terug gegaan naar de receptie en na heel veel sorry te hebben aangehoord kregen we een gratis upgrade naar een grotere kamer. Mooi!

Na de koffers achter gelaten te hebben zwommen we nog ruim een uur in het zwembad waar we weer eens de enige waren. Daarna bestelden we een grote pizza bij Domino’s en haalden deze op.

Als laatste wilden we nog even wat te drinken halen bij de Walmart. We pakten Smirnoff maar kregen het niet mee bij de kassa, ondanks dat we allebei ons paspoort bij ons hadden en lieten zien dat we boven de 21 waren. We moesten Amerikaanse staatsburger zijn om het mee te krijgen, onze visum stempel telde niet. Waar slaat dat op? Vorige week kregen we bij de 7/11 wel een fles mee, zelfs zonder onze ID te laten zien. Oftewel, als je op vakantie bent , boven de 21 bent en je wil alcohol halen bij de Walmart kun je het schudden. Onzin. Dan niet. Zijn we maar weer naar de 7/11 gegaan, maar helaas hadden ze het bij dit filiaal niet. Dan maar een Slurpee gekocht. Een of andere nep slush puppie, maar dan met een pittig smaakje eraan.

En op het moment zit ik nog aan mijn Slurpee te slurpen en tevens de blog te typen 🙂
Morgen beginnen we aan onze allerlaatste stop van deze vakantie, Los Angeles. Hier blijven we vijf nachten en slapen weer bij iemand thuis via Airbnb.

Op naar HOLLYWOOD!!!!!!!!

Tot morgen!

Ingang van Neverland

Achterkant van de Neverland ranch.. niks te zien dus

Zoek de Neverland ranch…

Geen mist maar rook van de bosbranden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.