4 & 8 September 2014

Miami. Ja Miami ja. Lang leve  Ocean Drive, Miami Beach, de Celebrity lifestyle en de torenhoge parkeerkosten. Parkeren in Miami is niet bepaald goedkoop, maar goed je bent dan ook in dé bekende plaats waar the rich and famous wonen en shoppen. Uurtje parkeren? €6,-.

In Miami is zoveel te zien en te doen dat je er echt een paar weken voor nodig hebt om alles te hebben meegemaakt. Wij hadden die tijd helaas niet en kozen de activiteiten die ons het leukste leken. We besloten om ”The Millionaire’s Row Cruise” te doen en Miami Zoo te bezoeken. Uiteraard hebben we ook de stad verkend en hebben we geshopt.

Maar goed, Millionaire’s Row Cruise dus. De tickets weer van te voren via internet in Nederland gekocht waardoor we de rij bij de boot konden overslaan. Er waren ongeveer 30 mensen aanwezig. De boot vaarde langs Star Island waar bekende artiesten zoals ”Jennifer Lopez”, en ”Oprah Winfrey” woonden. Een huisje kopen kon vanaf een paar miljoen dollar, een huisje huren vanaf $35,000 per dag..

Nadat we een uur op de boot hadden gezeten liepen we nog even door Downtown Miami. Er was een klein winkelcentrum met bekende merken, maar ook toeristen winkels. Miami is duur, echt duur. Je betaalt best veel voor een souvenir. Toch hebben we van alles gekocht.

Na nog even door Miami Beach te hebben getoerd reden we naar Venetian Pool in Coral Gables. Helaas was deze dicht, omdat ze het volledige zwembad schoon aan het spuiten waren.

Vervolgens besloten we om maar naar Miami Zoo te gaan. Eer we daar aankwamen was het al 15:30. Het park zou om 17:00 sluiten. Toch moesten we de volledige entree prijs (zo’n 15 dollar) betalen. Daarna kwamen we er pas achter dat het park een aantal miles groot zou zijn! We besloten een fiets te huren waar je met z’n tweeën naast elkaar kon zitten en kon trappen. Joyce mocht helaas niet fietsen (haar stuur deed het niet…), omdat ze nog geen 21 was..  ja mensen, in Amerika moet je 21 zijn om een fiets te huren. Nou goed, Richard had zijn internationale rijbewijs achtergelaten als borg en we moesten nog ongeveer 20 dollar betalen om de fiets 1,5 uur te huren. De fiets had een dakje. Gelukkig maar omdat de zon op ons hoofd bleef branden. Ook zagen we om de paar meter douche paaltjes staan waar je je even kon opfrissen. Verder was er nog een mini water speelparkje in het park. Meer bedoelt voor kleine kinderen, maar omdat het zo ontzettend heet was zag je ouderen en ons ook afkoelen. Er waren overigens speciale parkeervakken voor de fietsen op diverse plaatsen in het park en je moest deze dan ook afsluiten. Natuurlijk hebben we het merendeel van het park niet kunnen zien.