Krakau

Krakau is een aparte stad. Je vindt er elementen van over de hele wereld. Zo lijkt de Grote Markt in het centrum Italiaans, maar vind je er ook Aziatische invloeden.

Er zijn vele goedkope restaurantjes waar je kunt eten, maar je vind er uiteraard ook de grote bekende fastfood ketens.

Galeria Krakowska is het grootste winkelcentrum in de stad met meer dan 2o0 winkels. Alle grote winkels liggen hierin en op de onderste verdieping vind je het centrale trein- en busstation. Als je hiernaartoe wil moet je dus door het winkelcentrum lopen. Verder kun je ook nog gebruik maken van de lokale tram die door bijna de hele stad gaat.

Een aantal kilometer buiten het centrum vind je een minder groot winkelcentrum, Bonarka dat toch de moeite waard is om te bezoeken. Er ligt een ontzettend grote supermarkt in en er is een grote merken outlet winkel.

Bij het kasteel langs het water vindt je een mini Walk of Fame waar o.a. de handafdrukken van Benedict Cumberbatch, Josh Hartnett en David Thewlis liggen. Recht ertegenover in het park staat een groot standbeeld van een draak en vindt je er enkele kraampjes die souvenirs verkopen.

Het vliegveld ligt net buiten het centrum. Met de trein doe je er ongeveer 20 minuten over om deze te bereiken. Een enkeltje naar of van de luchthaven kost €2,-.

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.