22 april 2015

Khaolak Safari is echt een aanrader als je op zoek bent naar een leuke en interessante volledige excursie dag. Deze excursie kun je boeken bij alle excursie winkeltjes die je in Patong ziet. Afdingen kan. De prijs per persoon is 2800 Baht, zo’n 73 euro. Wij hebben na te hebben onderhandeld ongeveer 25 euro per persoon betaald. Dit is inclusief vervoer, verzekering, lunch, drinken, entrees en een gids. Als je deze excursie boekt hoor je dat twee dagen van te voren te doen volgens de folder. Een dag van te voren kan ook gewoon.

Wat je mee moet nemen: – Handdoek – Zwem kleding – Zonnebrand creme – Hoedje – Zonnebril – Camera – Extra kleding – Slippers

Je wordt tussen 07:00-08:00 ‘s ochtends opgehaald met een busje met airconditioning. Je tas kun je in de kofferbak leggen.

De rit van Phuket naar Phang Nga duurt ongeveer 1,5 uur. Als eerste bezoek je de Sarasin Bridge, waar een romantische gedachte achter zit. Wij zijn hier alleen over heen gereden en niet gestopt. Daarna ga je naar een bedrijf waar dieren verzorgd worden tot ze terug in de zee worden gezet. Je ziet hier onder andere krokodillen en schildpadden. Je blijft hier ongeveer een half uur tot drie kwartier. Hierna ga je naar de waterval. Deze stelde niet heel veel voor toen wij er waren, omdat het droge seizoen bezig was. Deze waterval ligt in een groene omgeving waar een houten kapotte brug naast ligt. Bij de waterval blijf je ongeveer een kwartier. Je kunt aan de reisleidster vragen of ze foto’s wil maken met je camera als je bij de waterval gaat zitten.

Vervolgens na de waterval te hebben bezichtigd ga je bamboo raften. In de tropische jungle liggen bij een riviertje bamboo vlotjes klaar met personeel. Je gaat met twee personen op het vlotje zitten, waarna een Thaise man je vlot bestuurd door middel van een grote lange stok. Het wordt aangeraden om zwemkleding aan te doen, omdat je toch een beetje nat kunt worden. Schoenen uitdoen en een hoedje opdoen raden wij erg aan. Je zit toch wel drie kwartier op het bamboo in de zon. Boven in de bomen zie je rode met zwarte slangen. Een hele leuke ervaring! Na het bamboo raften ga je lunchen bij een restaurantje naast het water. Het eten is prima en uitgebreid. Drinken is tevens gratis. De foto die de fotograaf tijdens het bamboo raften van je maakt kun je kopen voor 200 Baht, zes euro.

Na het bamboo raften ga je naar de olifanten trekking. Deze ligt in een natuurpark. Je gaat op een olifant zitten, waarna deze een heel groot rondje door het natuurpark loopt. De man die de olifant bestuurd maakt foto’s van je als je dat aan hem vraagt. Een kleine fooi is dan ook op zijn plaats. Wederom kun je een foto kopen die een fotograaf van je heeft gemaakt. Ook deze kost 200 Baht. Na een half uur op de olifant te hebben gezeten krijg je water aangeboden en mag je naar een mini olifanten show gaan kijken. Ook kun je de olifant wassen. Als laatste krijg je uitleg over de ananasplanten, lemongrass planten en de rubber bomen die er groeien.

Als laatste ga je naar een apen tempel waar dus bij de ingang apen zitten. Je kunt deze eten voeren. Nootjes en bananen krijg je op het marktje dat voor de tempel staat. De entree voor deze tempel moet je wél betalen. Het kost nog minder dan een euro entree per persoon. Binnenin zie je grote gouden beelden van Boeddha en iets verderop zijn grote open grotten waar je in kunt. Er is niet heel veel te zien. Na een uur verlaat je dan weer de tempel en wordt je terug gebracht naar je hotel.

Uiteindelijk zul je rond 18:00 weer terug bij je hotel zijn. Volgens de reisleidster kan dit uitlopen als mensen tijd rekken. Zo kan het ook 20:00 worden. Het is geheel afhankelijk van jou en je mede passagiers.

Wij vinden dat deze excursie dag zijn geld waard was. Je ziet veel en maakt veel mee voor zeer weinig geld. Doen dus!