7 september 2014

Het was tijd om naar Key West te gaan. Vanuit Fort Lauderdale was het zo’n 4 uur rijden naar Key West. De weg ernaartoe bestaat uit één hele lange brug dat tevens door Key Largo gaat. Op de brug tussen de rijbanen stonden mensen te vissen. Apart om te zien.

Aangekomen  in Key West beseften we dat alles hier op toeristen gericht was. Overal zag je souvenirwinkeltjes en treintjes met toeristen rijden. Diverse excursies en activiteiten werden er aangeboden tegen redelijk dure prijzen. Parkeren in Key West is overigens ook niet goedkoop.

Het stadje zelf was niet heel groot, maar wel gezellig. Het had van die gezellige gekleurde winkeltjes en je hoorde vrolijke muziek bij het Shipwreck Museum dat een toren had waarmee je uitzicht had over het stadje.

In de souvenirwinkeltjes werden krokodillenhoofden, zeesterren en andere dieren te koop aangeboden. Toeristen kochten deze massaal. Wij niet, want we wisten dat we daar toch niet mee door de douane zouden komen.

Na een aantal souvenirwinkeltjes te hebben bezocht besloten we de auto te nemen en te parkeren bij het strand. Dat viel erg tegen. Op de foto’s via Google zie je een heel mooi strand, maar dit viel dus erg tegen. Het water was ontzettend troebel en groen en overal waren waterplanten. Aan het begin van de zee lagen grote scherpe keien waar je je voeten mee open haalde.

Na ongeveer 4-5 uur in Key West te hebben doorgebracht besloten we terug te rijden naar Fort Lauderdale. Het was leuk om te zien, maar niet om er een hele vakantie door te brengen. Overigens was het er wel warmer dan in de rest van Florida. Logisch ook, want Key West lag veel zuidelijker.

 

Houd je niet van drukte? Ga dan in september. Toen wij er waren was het niet druk en heerste er een rustige relaxte sfeer.