14 januari 2014

Dinsdag 14 januari 2014 vertrokken we vroeg vanuit Musselburgh naar Loch Ness. Op de een of andere manier konden we niet ”Loch Ness” intoetsen in de TomTom, dus moest ik internet aanzetten om het adres te vinden. Helaas werkte Vodafone weer eens niet fatsoenlijk, dus kreeg ik geen verbinding gemaakt. Dan maar op goed geluk richting Inverness.

Onderweg naar Loch Ness reden we hoog door de bergen waar we omringd werden door sneeuw. Er waren geen lantaarnpalen te bekennen. Het weer was bewolkt helaas, maar gelukkig regende het niet. Eenmaal aangekomen in Loch Ness viel het een beetje tegen. Het was een doodgewoon meer waar totaal niks te zien was. Logisch ook. Jammer genoeg Nessie dus niet gezien haha.

Na een korte stop reden we nog naar een souvenirwinkeltje waar je natuurlijk alleen maar souvenirs kreeg van Nessie en van de film ”Braveheart”.

Vervolgens reden we nog even langs Urquhart Castle. We hadden geen entree kaartjes gekocht dus konden het kasteel alleen van veraf bekijken. Overigens zag je overal straatborden in het Gaelic.

Inmiddels was het 16:00 en wilden we nog even in Inverness gaan kijken. We parkeerden de auto in het centrum en liepen door de straten. We belandden in een redelijk groot winkelcentrum waar we bij de KFC wat gegeten hebben. Daarna liepen we door een straat en zagen een aparte deur. Er bleek een mini winkelcentrum achter te zitten waar het leek alsof de tijd stil had gestaan. Winkels die zo uit de 19e eeuw hadden kunnen kopen en waar je je begon af te vragen hoe het kon dat deze nog bestonden, aangezien er amper klanten te bekennen waren. Het winkelcentrum heette ”Victorian Market”. Toepasselijke naam.

Vervolgens liepen we nog even door naar Inverness Castle dat we alleen van buiten af bekeken hebben. Inmiddels was het tijd om terug naar Musselburgh te rijden, aangezien die rit nog 4 uur zou duren. Het sneeuwde redelijk hard en zagen amper wat op de terug weg, omdat er dus geen lantaarnpalen staan in the Highlands.

Voor Inverness hotspots klik hier