15 januari 2014

Na ons ontbijt in Musselburgh reden we naar Glasgow. We reden er een uur over. Ons plan was om een bezoekje te brengen aan het centrum en aan het Riverside Museum. Eenmaal aangekomen in Glasgow op de parkeerplaats van het museum bleek dat we een kapotte band hadden. Dat was gemakkelijk te vervangen mits we de schroevendraaier niet in het vakantie huisje vergeten waren.. Dan maar in het Engels Schotse mensen aanspreken. Maar hoe heet een schroevendraaier ook alweer in het Engels als je geen gebruik van internet kunt maken?… Gelukkig kende Richard die totaal geen Engelse woorden wist wél technisch Engelse woorden.

Dus de moet bij elkaar geschraapt en naar het eerste paar gelopen om te vragen of zij een schroevendraaier bij zich hadden. Nee dus. Dan maar naar het tweede paar. Gelukkig hadden zij wel een schroevendraaier en ze boden ons aan om te helpen. Het was overduidelijk dat wij toeristen waren en geen idee hadden waar de dichtstbijzijnde garage was. Na een halfuur was de band vervangen en konden we eindelijk het museum binnen. Ironisch als je nagaat dat we een platte band hadden op de parkeerplaats van een transport museum..

Maar goed, eenmaal in het museum zagen we veel ouderwetse voertuigen die daadwerkelijk in Glasgow rondgereden hebben. Het was een groot en interessant museum en tevens gratis te bezoeken. Ook was er een restaurantje waar je kon eten en achter het museum lag ”The Tall Ship”. Deze hebben we niet bezocht in verband met de tijd.

Na ongeveer twee uur te hebben rondgelopen reden we naar het centrum van Glasgow. Het begon een klein beetje te regenen. In Glasgow was niet veel te zien of te bezoeken. Daarom dat we besloten om gewoon wat te gaan winkelen. Na een middag te hebben geshopt reden we terug naar Musselburgh.