5 september 2014

Eindelijk naar de Bahama’s! Hier hadden we ons heel erg op verheugd. Om 04:50 ging onze wekker af en reden we naar de Fort Lauderdale Haven. Daar checkten we in en rond 08:00 vertrok de boot naar Freeport. We hadden de tickets een dag van te voren geboekt via Bahamas Express. 1 Ticket kost ongeveer 100 euro en je komt aan het einde van de dag weer terug aan in Fort Lauderdale. De tocht naar Freeport duurde 3 uur.

Aan boord was een klein winkeltje, game halletje en een restaurant. Excursies kon je tijdens de boottocht erbij boeken. Wij kozen voor een ritje naar de markt met de bus. Deze kostte zo’n 10 dollar per persoon.

Eenmaal aangekomen in Freeport en snel door de douane te zijn gegaan zagen we een  gekleurd ”hop and off” busje klaar staan om ons naar de markt te brengen. Deze had geen ramen en geen gordels. De chauffeur probeerde de toeristen enthousiast te maken en te laten dansen door harde muziek op de zetten.

Een halfuur later kwamen we aan in het hart van Freeport…de markt. Er stonden diverse kleine gekleurde locale winkeltjes en restaurants en er heerste een rustige sfeer. Niks gehaast of op tijd. Op de dag dat wij er waren was het niet druk. Weinig toeristen te bekennen.

We aten bij ”Rum Runners Bar and Grill” en kregen tijdens het eten een kort optreden van straatartiesten.

Na een uurtje door de markt te hebben gelopen en veel foto’s te hebben gemaakt liepen we naar het strand. Naast het pad lagen grote kokosnoten. Eenmaal op het strand aangekomen waanden we ons in het paradijs. Wauw wat mooi. Het water was ontzettend mooi blauw en het zand erg wit. Diverse verkopers probeerden ons van alles aan te smeren. Wij besloten voor 25 dollar een bananenboot tocht te boeken. We kregen een reddingsvest om en gingen met nog 2 andere mensen met een bananenboot de zee op. Onze spullen werden in de speedboot voor ons gelegd waar ze droog en veilig zouden blijven liggen. De enige man in de speedboot was namelijk de kapitein. Hij probeerde ons van de bananenboot af te gooien door snel te varen. Niemand viel er vanaf.

Hij vaarde door naar een eiland met allemaal dure huizen. Deze waren te koop als je een paar miljoen op je bankrekening had staan. De man vertelde dat Pirates of the Caribbean deel 1 opgenomen was in Freeport en dat we langs het huis zouden varen waar Johnny Depp verbleef tijdens de opnames. Verder mochten we nog even naar dolfijnen kijken. Ermee zwemmen ging niet aangezien dat een andere excursie was die je kon boeken. Deze excursie kostte rond de 200 dollar.. nee, die hebben wij maar niet gedaan. Na 3 kwartier mochten we weer de banenboot op en bracht hij ons terug naar de begin plaats.

 

Rond 17:00 moesten we ons weer verzamelen bij de bus en werden we terug gebracht naar de haven. Daar moesten we weer door de douane. Deze stelde overigens weinig voor op de Bahama’s. Een klein gebouw met een paar kraampjes waar locals hun producten probeerden te verkopen. Richard had een spaarvarken gekocht die gemaakt was uit een kokosnoot en Joyce een portemonnee en magneten.

Rond 21:00 kwamen we weer aan in Fort Lauderdale. Het was een dag om nooit te vergeten!

Voor Freeport hotspots klik hier