2 – 13 september 2014

In Fort Lauderdale verbleven wij in het Napoli Belmar appartement dat 200 meter van het strand lag. Overal stopten Sun trolleys om je naar bepaalde plekken te brengen voor nog geen €0,50. Zo ook naar de grote Macey’s, Publix en Walmart. Ergens naartoe lopen is geen optie. Fort Lauderdale is zo enorm groot dat je óf een auto nodig hebt óf gebruik moet maken van het openbaar vervoer.

Fort Lauderdale staat ook wel bekend als het Venetië van de Verenigde Staten. Er zijn veel kanalen en riviertjes waar grote jachten op varen.

Er ligt een klein winkelcentrum genaamd ”Galleria Mall”. Deze is niet zo heel groot, maar bevat wel de bekende winkelketens. Als je een halfuur verder rijdt door Fort Lauderdale kom je bij Sawgrass Mills aan waar enorm veel winkels liggen. Dit is een outlet winkelcentrum waar je echt ontzettend goed kunt shoppen. De winkels zelf zijn ook heel erg groot.

In Sawgrass Mills ligt het Rainforest Café waar je je in de jungle waant. Overal hangen guirlandes, staan er mega aquariums, hoor je dieren geluiden, staan er bewegende apen bij de tafels en het personeel loopt er in jungle kleding bij. Als je een dessert besteld komt al het personeel bij elkaar aan je tafel en zingen dan een liedje.

Honger lijden doe je in Fort Lauderdale niet. Er liggen veel restaurantjes, fast food ketens en supermarkten.

Er liggen overigens nog meer kleine winkelcentrums in de stad waar minder mensen komen, maar wel de bekende winkels in liggen.

Voor tips in Fort Lauderdale klik hier Voor Florida hotspots klik hier