6 september 2014

We vertrokken ‘s middags naar de Everglades. Het was ongeveer een uur rijden vanuit Fort Lauderdale. Het weer was niet geweldig, want het was nogal bewolkt en het leek alsof het zou gaan regen. Toch besloten we om op een airboat tussen de krokodillen te gaan varen.

Toen we in de boot wilden stappen kregen we allemaal een paar oordopjes aangereikt, omdat de boot veel lawaai zou gaan maken. De man die de boot bestuurde vertelde ons wat het verschil was tussen ”aligators” en ”crocodiles”, hoe en waar de krokodillen woonden en alle andere informatie die er te vertellen was over die dieren. De boot scheurde heel hard over het water tussen het riet door en ging soms zijlings.

Na een tour van ongeveer 20 minuten was de boottocht afgelopen en mochten we rechtstreeks doorlopen naar een mini krokodillen show. Voordat deze begon kwam de presentator met een grote slang het publiek (ongeveer 10 personen….) ingelopen. We mochten deze aaien.

Vervolgens begon hij met zijn show. Hij ging boven de krokodillen staan en tikten ze gauw op hun hoofd. Deze hapten meteen naar boven. Zo ging hij nog tien minuten door met de krokodillen te laten bewegen, aangezien deze alleen maar stil in hun grote kooi lagen.

Nadat het mini showtje afgelopen was zei hij dat we voor 3 dollar per persoon op de foto mochten met een mini krokodil. Nou, hoe vaak doe en mag je zoiets? Nooit! Wij wilden dus op de foto ermee. We moesten hem op een bepaalde manier vasthouden en niet laten vallen ook al zou deze bijten…
Gelukkig was het een brave krokodil en liet hij zich oppakken en fotograferen.

Het was leuk om eens mee te maken en al met al waren we zo’n 2 tot 2,5 uur daar.