11 – 18 januari 2014

Edinburgh… we love it!! Overal zie je Victoriaanse huizen, zie je veel souvenirwinkeltjes, hoor je op straat hoeken Schotse muziek, zie je mensen in kilts, ervaar je de vriendelijkheid van mensen en zie je een groot kasteel uitsteken boven de stad.

National Museum

In dit museum zie je het gekloonde schaap Dolly dat na zijn dood opgezet is geworden, the millennium Clock dat om het uur muziek afspeelt, vind je er spullen van Charles Rennie Mackintosh en zie je er veel dingen uit het oude Schotland. Het museum is gratis en bevat een souvenirwinkeltje en restaurant. Het is zeker de moeite waard om er eens naar binnen te gaan.

Bobby

Meteen als je het National Museum of Scotland uitloopt zie je het standbeeld van het hondje Bobby. Bobby bleef in de 15e eeuw na de dood van zijn baasje trouw 14 jaar lang elke dag naar het graf van hem gaan. Hij kreeg eten van het personeel van een cafe dat naast het standbeeld ligt.

Frankenstein Pub

Direct als je binnenkomt wandel je een mystieke sfeer tegenmoet. in dit restaurant is het erg donker. Overal zie je foto’s van Frankenstein en alles is erop aangepast. Zo staat er een elektrische stoel waar je in kunt zitten en een heel groot beeld van hem. Het eten is erg goed en als student krijg je korting wanneer je je studentenpas laat zien.

The Elephant House

In deze coffee shop is J.K. Rowling begonnen met het schrijven van de Harry Potter boeken. Ze was een bijstandsmoeder en dronk 1 kopje koffie elke dag, waardoor ze de hele dag warm binnen kon schrijven.

Edinburgh Castle

Na een hele wandeling naar boven kom je bij Edinburgh Castle uit waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. De entree voor het kasteel kost 16 pond. Wij zijn niet naar binnen geweest i.v.m. te weinig tijd.

Kilt makerij

Naast Edinburgh Castle ligt een souvenirwinkeltje. Wat je op het eerste gezicht niet ziet is dat er een hele fabriek in de kelder is. Er liggen twee verdiepingen onder het winkeltje waar kilts en sjaals gemaakt worden. Foto’s maken mocht helaas niet, maar het is zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. Kilts kopen kan ook, maar neem dan wel maar veel geld mee.

Princess Street

Ja, dé winkelstraat van Edinburgh. Deze is redelijk lang en alle bussen stoppen er. Je vind er alle bekende winkelketens en weer veel souvenirwinkeltjes.

Voor Edinburgh hotspots klik hier