Echte Oscar vasthouden & op de set van Friends & Big Bang Theory

Maandag 19 september:

We stonden om 08:00 op en maakten ons klaar om te vertrekken naar Hollywood. We stonden weer eens meteen in de file, maar kwamen toch al om 09:30 aan bij de Warner Bros Studios. We hadden online een tour door de filmsets geboekt en die zou om 10:30 beginnen.
Als eerste werden we gecontroleerd met detectiepoortjes en vervolgens konden we naar binnen. Ontbijt hadden we nog niet gehad dus dat haalden we even in de wachtruimte bij de Starbucks. Een medewerker vroeg of hij ons kon overplaatsen naar een tour eerder, omdat we veel te vroeg waren. Dat was prima dus een halfuur eerder dan gepland mochten we al mee.

Eerst moesten we in een kleine bioscoopruimte gaan zitten waar een filmpje werd afgespeeld van veel films die opgenomen waren hier bij Warner Bros en daarna stonden er grote golfwagenkarretjes klaar om ons mee te nemen. We reden door de nagebouwde straten van Chicago en zagen pleintjes die bekend voorkwamen. Bleek dat deze sets gebruikt waren voor Gilmore Girls , Fuller House, The Hangover, Two and a half Men, Police Academy, Ocean Eleven/Twelve/Thirteen en The Dukes of Hazzard. De gebouwen waren leeg, maar leken wel sprekend op een stad.

Vervolgens reden we langs een gebouw waar we kostuums en spullen van de Batman films konden bekijken en aanraken. Daarna gingen we een gebouw in waar sitcoms opgenomen werden. De sets stonden al klaar, want er zou gefilmd worden later op de dag. Wat we niet wisten is dat als er gelachen wordt in sitcoms dat dat echt publiek is dat meekijkt en lacht. Het is niet ingeprogrammeerd! Er lachen echt mensen. Je kunt namelijk gratis naar een sitcom zoals ‘’The Big Bang Theory’’ kijken. Dus echt op de set!! Er hangen dan microfoons boven je en als je lacht wordt dat opgenomen. Je zag dus allemaal open kamers naast elkaar en kunt dus gewoon live een aflevering kijken. Deze duren tussen de 3-8 uur. Het bleek dat de serie ‘’Friends’’ hier ook opgenomen was en dat zij er soms 10 uur op een dag over deden! Hier mochten we helaas absoluut geen foto’s maken of filmen. Jammer.
Tevens wordt hier de nieuwe serie ‘’The Ranch’’ met Ashton Kutcher opgenomen.

Toen we weg wilden gaan kregen we nog allemaal een snoepje van een crewlid haha.

Oja, de Ellen Degeneres show wordt ook opgenomen hier in de Warner Bros Studios 😉

Na het bekijken van deze sets reden we verder en zagen dat er echt gefilmd werd op een weg. De gids zei dat we stil moesten zijn en ze probeerde zo kort mogelijk langs te rijden zodat we konden kijken. Ook hier was het nemen van foto’s en filmpjes strikt verboden. We hebben helaas geen bekende acteur gezien. Wel reed er opeens een bekende van een serie voorbij. We waren allebei te laat met kijken, maar het bleek toch een bekende te zijn.

Vervolgens reden we naar een gebouw met allemaal props die gebruikt worden in films en series. Het leek wel een kringloopwinkel, zoveel spullen en antiek dat er stond. Ook stond er ‘’The Oval Office’’ binnen dus daar ben ik even mee op de foto gegaan.

Daarna reden we verder naar een gebouw waar alle Batman voertuigen in stonden en kregen we uitleg dat ze ook allemaal echt reden. Heel chique!

Na de tour was er nog 1 gebouw over waar we zonder gids naar binnen konden. Hier zag je hoe kostuums gemaakt werden en animaties tot leven kwam. Wij konden in het licht gaan staan en bewegen. Dan zou Dobby van Harry Potter tot leven komen en precies op hetzelfde moment onze bewegingen nadoen. Echt cool!

Ook was er de optie om op een Batman motor of Harry Potter bezem te gaan zitten voor een groen doek. Als je dan precies deed wat de medewerker zei dan werd alles gefilmd en in een scene gemonteerd en dan kon je bij de balie je filmpje en foto’s ophalen. Ik ging uiteraard op een bezem zitten met een cape om en maakte bewegingen. Uiteindelijk vloog ik dus zogenaamd over London net als in de scene van HP 7 Part 1 waar Harry vloog. En ja ik was zo gek om $49,- neer te tellen voor een 3 minuut durend filmpje met 1 foto inclusief usb…
Nou ja, once in a lifetime, toch?!

Na ons daar te hebben vermaakt liepen we verder en zagen nog een set van ‘’Friends’’. Dit keer mocht je ook echt op de bank zitten en een foto nemen dus dat hebben we uiteraard gedaan. Iets verderop stond een medewerker met een Oscar in haar handen. Ik vroeg of die echt was en ze zei ja. Ik wilde deze graag vast houden en ermee op te foto dus dat hebben we gedaan. Wauw, een echte Oscar vast hebben! Geweldig! Het woog ongeveer 1,5 kilo dus redelijk zwaar voor zo’n beeldje, maar wauw! Super!!

Daarna liepen we nog even door het souvenirwinkeltje en reden naar de Hollywood letters. We kwamen tot een bepaald punt en niet verder dus ik vroeg aan wandelaars hoelang het lopen was.. 1,5 uur met meer dan 30 graden. Nee, niet gedaan. Na een uur rondrijden kwamen we bij het uitzicht punt en zag je de letters het kortste bij… nog steeds veel te ver, maar we hadden er genoeg van gekregen. We reden terug naar onze accommodatie en lunchten onderweg even bij de Taco Bell. Toen wilden we even zwemmen in het zwembad, maar helaas was het bewolkt en aan het afkoelen ondanks dat het nog achter in de 20 graden was.

Ik typte de blog van gisteren bij het zwembad en daarna reden we naar een Hawaiiaans restaurant. Daar bestelden we allebei een bord eten dat zo ontzettend veel was dat we de helft mee terug hebben genomen. Dat wordt morgen onze lunch.
Als laatste liepen we nog even door de Walmart en haalden ontbijt, want ik was de Subway een beetje beu geworden haha.

Tot morgen!

Op de set

Op de set

Dit huis is gebruikt in Gilmore Girls & The Dukes of Hazzard

Dit huis is gebruikt in Gilmore Girls & The Dukes of Hazzard

Echt gebruikt in Batman

Echt gebruikt in Batman

The Oval Office :)

The Oval Office 🙂

De echte Scrappy Doo!

De echte Scrappy Doo!

Op de bank in de set van ''Friends'

Op de bank in de set van ”Friends’

De set van Two and a half men

Leren vliegen op een bezemsteel :D

Leren vliegen op een bezemsteel 😀

De echte enveloppen tijdens de uitreiking van de Oscars

De echte enveloppen tijdens de uitreiking van de Oscars

Ja mensen, dit is een echte Oscar!! *special moment*

Ja mensen, dit is een echte Oscar!! *special moment*

Eindresultaat van het vliegen op een bezemsteel.

Eindresultaat van het vliegen op een bezemsteel.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.