Death Valley, Yosemite NP & Jamestown

Zaterdag 10 september:

De dag begon vandaag weer extra vroeg. We zouden van Las Vegas door Death Valley naar Yosemite National Park rijden en daarna nog naar Jamestown. Ruim 700 kilometer in totaal.
De wekker ging dus om 03:00 en we checkten uit. Helaas was de Walmart ‘’al’’ gesloten toen we daar aankwamen om 04:30 ’s ochtends.

We besloten maar even te tanken in Indian Springs net buiten Las Vegas, want we hadden geen idee of we nog een tankstation zouden tegenkomen. We reden dus in het donker door Death Valley waar geen lantaarnpalen waren. De volgende stop was ruim een  uur verderop waar alleen wc’s midden in de woestijn stonden en waar je naar zand duinen kon kijken. Onderweg kwamen we nog 1 klein dorpje tegen, Beatty, maar daar zijn we niet gestopt.

Daarna reden we verder en in Lone Pines ( ruim 4 uur van Las Vegas vandaan) zagen we eindelijk weer iets van de bewoonde wereld. Daar lag tevens de McDonalds dus daar zijn we maar gaan ontbijten. Een supermarkt was nergens te bekennen. Vanuit Lone Pines was het nog 4 uur naar Yosemite.

Bij de ingang van Yosemite moesten we onze Annual pas laten zien en konden we het park in. We kregen een kaart, maar hadden geen idee wat wat allemaal was. We besloten maar wat te rijden en af en toe ergens te stoppen. Het plan was wel om naar Yosemite Valley te gaan. Dat duurde nog 1,5 uur. Uiteindelijk zijn we niet helemaal naar daar gegaan, maar hebben we ruim 4 uur door het park gereden. Nee, we zijn geen wandelaars dus hebben ook geen trails gelopen. Het park is zo enorm groot dat zelfs met de auto we tijd te kort kwamen.
Rond 17;00 hadden we genoeg gezien voor ons doen en reden we naar Jamestown, een mini dorpje dat nog op 1,5 uur rijden van Yosemite lag.

Ja, Jamestown. Dat was toch wat kleiner dan verwacht. De tijd staat hier echt stil. Mini winkeltjes die antiek verkopen met een dikke laag stof erop, een mini parkje waar 1 man op stond te treden en waar tien locals omheen zaten te kijken, kleine hotels, een spoor dat al tientallen jaren buiten gebruik is en waar je bijna niet meer van ziet dat het een spoor is, een saloon winkeltje waar een pop aan een strop opgehangen voor de deur hangt en een mini supermarkt. Het ziet eruit alsof we zo over een Western filmset lopen. Oja, en er woont een heks! Die heeft een heksenkring en grafsteen voor de deur haha! Oftewel, er is totaal niks te doen in deze ene straat, maar wel leuk om te zien. Die drie restaurantjes die er lagen waren dus ook niet echt wat. We besloten naar de ‘’stad’’ Sonora dat naast Jamestown lag te gaan. Ja, precies hetzelfde dus alleen groter. Hier zagen we dat dakloze katten in een kooitje een restaurant zaten voor een toekomstig baasje, een ‘’winkel’’ waar overal de Amerikaanse vlag hing en waar je gemotiveerd werd om op Hillary Clinton te stemmen, overal tweedehands kledingwinkels waar een ‘’artiest’’ aan het optreden was voor 1 man publiek en Amish mensen die andere mensen aan het stimuleren waren om in God te geloven (precies zoals op TLC) . Ook hier stond de tijd dus al 100 jaar stil haha. Gelukkig lag helemaal aan de andere kant van Sonora de Applebee’s en Walmart dus zijn we daar beland.

Bij de Applebee’s bestelden we allebei spareribs en een cola. Die cola was enorm en smaakte ontzettend naar chloor. We hadden gratis refills dus we vroegen om een nieuwe cola zonder ijsblokjes. Dat hielp niet, de glazen moeten dus afgewassen zijn met chloorwater, dat kan niet anders. Niet te drinken in iedergeval. Het eten was wel goed. Daarna amuseerden we ons een dik uur bij een locale Walmart waar ik even los ging, maar helaas hadden ze niet alles wat op mijn wishlist stond dus moeten we nog eens naar een supercentre Walmart 🙂

We slapen dus in een motel met mini zwembad in een authentiek Western dorpje, maar hebben wel een mega bubblebad in de slaapkamer staan + een gewoon bad.  Het bubblebad doet het alleen niet…

Morgen is het 11 september. We hebben besloten om San Francisco van de planning te halen, want daar hebben we toch nog drie dagen de tijd voor. We gaan morgen de hele dag doorbrengen in San Jose waar we een appartement via Airbnb gehuurd hebben. 11 September is toch zo’n dag dat we liever niet in een grote bekende stad zitten.

Tot (over) morgen!

P.s.: De blog van gisteren en deze heb ik dus allebei in Jamestown getypt met slechte wifi, vandaar zo weinig foto’s. Morgen meer foto’s!

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.