Bahama’s

Vaccinaties

Wanneer je naar de Bahama”s reist heb je een vaccinatie nodig als je uit een land komt waar Gele Koorts heerst. Deze is verplicht. Verder heb je geen inentingen nodig.

Betalen in de Bahama’s

In de Bahama’s betaal je met Bahamaanse Dollars. Heb je deze niet? Geen paniek, met Amerikaanse Dollars kun je ook gewoon pinnen. Vroeger kon je 3 Dollar biljetten krijgen. Deze vind je tegenwoordig nergens meer. De lokale bevolking lachte ons zelfs uit toen we erna vroegen.

Eten

In Freeport krijg je gewoon normaal Amerikaans eten, continentaal of Europees eten. Er ligt onder andere een Pizza hut en Kentucky.
We denken dat het in de andere eilanden niet veel anders is.

Boottickets

Verblijf je in de Verenigde Staten en wil je een dag naar Freeport? Ga dan naar de Terminals in Fort Lauderdale en boek daar je tickets. Let op: er wordt alleen contant geld geaccepteerd! Een ticket kost 120 dollar. Je vertrekt dan ’s ochtends vroeg en komt drie uur later aan. ‘ s Avonds rond 18:00 vertrekt de boot terug naar Fort Lauderdale. Aan boord kun je diverse excursies boeken. Als je naar het centrum wil is het handig om voor 10 dollar een bus retour te boeken, omdat je anders op de haven staat waar niks te doen is. Het busje doet er een half uur over om het centrum te bereiken. Op het strand in Freeport kun je ook diverse excursies boeken. In Fort Lauderdale kun je ook tickets kopen voor het andere eiland, ”Bimini”.

Visum

Als je vanuit de Verenigde Staten naar de Bahama’s reist voor één dag heb je geen visum nodig.

Hotels

Aan boord van de ”Balearia Bahamas Express” kun je ook een hotel overnachting boeken. Deze prijzen zijn redelijk hoog. Je verblijft dan in 4- sterrenhotel ”The Grand Lucayan”.

Prijzen

Goedkoop is het op de Bahama’s niet. Alles is op toeristen ingesteld. Dit zijn de prijzen die wij zagen in Freeport:

Cocktail: 6 Dollar
Lokaal bier: 3 Dollar
Heineken: 5 Dollar
Lunch maaltijd: 5-10 dollar
1 uur Bananenboot + kleine tour over het eiland: 25 dollar

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.