5 april 2015

Ons korte weekendje tijdens de Pasen was een verrassing voor mij. Totaal onverwacht gingen we naar België. Richard had een overnachting geregeld in het Tulip Inn hotel net buiten het centrum. Het hotel had 3 sterren en was prima. We hadden een bad, twee persoonsbed, televisie en gratis wifi. Op vijf minuten loopafstand vind je het tram station die je naar het centrum brengt. Wij hebben daar toch maar geen gebruik van gemaakt, maar hebben gewoon de auto genomen.

We kwamen op eerste Paasdag pas ‘s avonds aan in Antwerpen, dus we hadden verwacht dat alles dicht zou zijn. Dit was echter niet zo. Er waren redelijk wat winkels open en het was dan ook druk in de stad.

Parkeren in het centrum is trouwens gratis op nationale feestdagen en zondagen. We hadden dus gratis geparkeerd voor de bekende winkel, ”Fish and Chips”. Deze staat bekend om zijn excentrieke kleding.

Na wat gelopen en gegeten te hebben in de stad reden we terug naar het hotel.

De dag erna hadden we in de TomTom Antwerpen Zoo ingevuld. We werden naar het centrum gestuurd en wat bleek.. de dierentuin lag gewoon midden in de stad! De rij bij de kassa’s konden we overslaan, omdat Richard e-tickets had geregeld. Het weer was een beetje bewolkt en Richard had geen jas bij zich, dus hoopten we dat er een aantal dieren binnen zouden zitten. En dat was ook zo. Merendeel van de dieren in Antwerpen Zoo zitten binnen en dus loop je lekker in de warmte.

Na zo’n 4 uur in de dierentuin te hebben doorgebracht parkeerden we de auto in een ander deel van het centrum en liepen door de stad. De tafel in het restaurant waar we ‘s avonds zouden gaan eten was pas gereserveerd vanaf 19:00, dus we moesten ons nog even in de stad vermaken. Dit keer waren de winkels wél dicht op de toeristen winkels en supermarkten na.

Rond 18:30 liepen we toch maar eens richting het restaurant en wat bleek… het was een Middeleeuws restaurant! Het heette ”Pelgrom” en lag verscholen in een zijstraat van de kerk van Antwerpen. Toen we naar binnen liepen zagen we een neppe pop aan een ticket loket zitten, waardoor je al meteen merkte dat het anders was dan andere restaurants. We deden de deur open en kwamen in een andere tijd terecht. Er hing een grote kroonluchter aan het plafond en er brandde een openhaard. Iets verderop was een trap naar beneden die alleen verlicht werd door een grote kaarsenstandaard. Eenmaal beneden zagen we dat het restaurant zich in het donker bevond en alleen verlicht werd door een enkele kaars op elke tafel. Het leek wel alsof je in een restaurant was beland die je ziet in Middeleeuwse kastelen. Op de achtergrond hoorde je dan ook Middeleeuwse muziek en het was er vrij warm. De menu kaart moest je lezen in het kaarslicht. Achter het Pelgrom restaurant bevond zich het tweede restaurant, ”De Grootte Ganz”. Op weg naar dat restaurant zie je spullen uit de Middeleeuwen. Er is tevens een museum dat in het weekend te bezoeken is. Dit hebben wij niet gedaan. Het eten was prima, maar wel redelijk prijzig. De ervaring alleen al om er te eten was super! Voor meer informatie zie hier

Na het diner reden we terug naar huis. Het was een leuk en interessant weekend.