12 januari 2014

We hebben niet veel tijd doorgebracht in Alnwick, want het was eigenlijk een tussenstop op weg naar Schotland en terug naar Newcastle.

Op 12 januari 2014 kwamen wij in Alnwick aan en besloten een kijkje te nemen bij Alnwick Castle waar tevens een deel van de eerste Harry Potter film is opgenomen. Heel kortbij kwamen we niet want de poort ernaartoe was gesloten. Het kasteel zou pas in april open gaan, dus we waren een paar maanden te vroeg helaas.

Alnwick zelf bestaat uit ouderwetse huisjes en het lijkt zo uit een romantische film te zijn gekomen dat zich afspeelde in een andere eeuw. Maar er was bijna niemand te bekennen op straat.

Toen we terug reden vanuit Schotland zijn we nog een keer gestopt in het stadje en hebben we gauw een kerkhof bezocht dat de moeite waard was. Een kerkhof? Ja, een kerkhof, omdat deze totaal anders uitziet dan die in Nederland. Wederom leek het op een kerkhof uit een film.

Alnwick ligt zo’n 10 minuten van de snelweg naar Schotland vandaan en is gemakkelijk te vinden. Winkels vind je er niet veel. Er ligt alleen een grote Lidl.

Mocht je een keer in de buurt van Alnwick zijn is het de moeite om een kijkje te nemen bij het kasteel, aangezien deze erg groot is en op een mooie locatie ligt.