Alcatraz & Chinatown

Dinsdag 13 september:

Vandaag stonden we om 05:45 op en gingen op weg naar San Francisco. Wij hadden namelijk tickets voor de early bird tour van 08:45 door Alcatraz . Op die manier was je de menigte voor. We ontbeten even bij de McDonalds en parkeerden de auto bij een pier. Bleek dus dat we gisteren veel te veel betaald hadden. Helaas. Tijdens het parkeren reden we weer een vogel omver. Die leefde niet meer. Tweede vogel op tijd van een week, oeps.

We sloten achteraan in de rij aan en zagen dat de tour inderdaad al uitverkocht was, vandaar dat we een halfjaar geleden al tickets moesten regelen. De boot vertrok op tijd en tien minuten later stonden we al op het eilandje waar Alcatraz gevestigd was.
We haalden onze hoofdtelefoon met Nederlandse audio op en liepen door de gevangenis. Je zag alles en kon ook de cellen in. Na twee uur lopen hadden we alles gezien en liepen terug naar de boot. Om 11:30 waren we weer terug in San Francisco. Alcatraz is zeker een aanrader om te bezoeken mocht je in San Francisco zijn, maar houdt er dus rekening mee dat je maanden van te voren tickets moet regelen.

Tijdens de boottocht zagen we dit keer wel de Golden Gate Bridge liggen en ja die is echt groot en rood! Die andere witte brug lijkt er sprekend op. Morgen gaan we als het goed is over de brug rijden.

Na Alcatraz wilden we parkeren bij Chinatown alleen snapten we niks van die parkeerbordjes. Stoppen mocht niet, maar parkeren wel? Uiteindelijk ben ik het aan een politie man gaan vragen. We parkeerden de auto en liepen dus langs Chinese restaurants en winkels. Ontzettend gezellig! We lunchten bij de Subway en winkelden nog even verder totdat onze 1, 5 uur parkeren om waren en we de weg nog terug moesten zoeken.

Daarna wilden we toch nog even opnieuw foto’s maken van de zeehondjes, aangezien gisteren het weer erg bewolkt was en nu zeer blauw.

Vervolgens reden we terug naar Sunnyvale en zwommen even in het zwembad. Even later haalden we een grote pizza bij Domino’s, want die ligt hier om de hoek. Daarna maakten we ons klaar en gingen op weg naar een supercenter Walmart. Richard bleef mooi wachten aan de andere kant van de winkel bij het gereedschap en ik amuseerde me een uurtje bij de make-up afdeling 🙂

Opeens was het 21:15 en gingen we terug naar ons appartement.

Morgen gaan we kijken of we in Cable Car kunnen en gaan naar the Golden Gate Bridge. Dit is tevens onze laatste dag in San Francisco. Donderdag rijden we verder naar Santa Cruz.

Tot morgen!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.