Aankomst Las Vegas

Zondag 4 september:

Vandaag vertrokken we om 04:30 naar Hoofddorp, aangezien we daar long- parking geregeld hadden. In Echt moesten we echter al meteen omrijden vanwege het werken aan de weg, dus dat was even stressen. Eenmaal in Hoofddorp aangekomen parkeerden we de auto en konden we in een stadsbus stappen die ons rechtstreeks naar Schiphol zou brengen. Daar bleek het nog enorm druk te zijn, ondanks dat de scholen weer begonnen waren.  De controles waren behoorlijk streng en er werd ook van alles aan ons gevraagd.

Om 11:10 konden we boarden voor onze vlucht naar Houston, Texas. De eerste vlucht duurde 9,5 uur i.p.v. de 10,5 uur die op onze vliegtickets stonden. In het vliegtuig hadden we helaas alleen nog maar keuze uit pasta of vegetarisch eten. Drinken werd wel continue gebracht en we kregen zelfs nog ijs. Na deze lange vlucht kwamen we om 14:00 lokale tijd aan.

De tussenlanding duurde drie uur en na een half uur vertraging vertrok het vliegtuig naar Las Vegas. Er kwam een Amerikaanse vrouw naast mij zitten en begon te vertellen dat haar zoon in het ziekenhuis lag in verband met te veel drinken. Ik heb een tijdje met haar verteld en toen we landden gaf ze ons spontaan $40,-! Die zagen we niet aankomen. Uiteraard wilden we het niet aannemen, maar ze bleef aandringen want ‘’dan hadden we kleingeld om te gokken’’, zei ze. Eh, oke. Dat was raar, maar wel heel lief. Om 19:30 lokale tijd waren we geland.

Het eerste wat we zagen toen we door de terminal waren, waren de gok automaten. Geen paspoort controle, nee meteen gok automaten en neon lampjes. We konden rechtstreeks met de metro (!) naar de bagageband onze koffers ophalen en op weg naar ons hotel in Downtown Las Vegas, ‘’The Golden Nugget’’. Eerst maar even een ticket buiten gekocht voor een shuttle die ons zou brengen en na een halfuur kwamen we eindelijk in het hotel aan.
Daar kwamen we erachter dat we nog resortfee ($25 dollar per dag..) moesten betalen, terwijl op booking.com echt stond het inbegrepen was.. nou ja, toch betaald want we wilden zo snel mogelijk slapen. Het hotel is zo ontzettend groot dat het even zoeken was waar de liften waren. Volgens de receptioniste hebben we twee eenpersoonsbedden. Nou, die zijn zo groot dat het gewoon twee tweepersoonsbedden zijn.

Na onze koffers en spullen te hebben achtergelaten op de kamer gingen we op zoek naar wat te eten, aangezien het inmiddels 22:00 was en we nog geen avondeten gegeten hadden. We hadden echt geen zin om ver te lopen, dus de keuze was gauw gemaakt: McDonalds .
Daar merkte ik dat ik duizelig begon te worden, waardoor we na het eten meteen terug naar het hotel zijn gegaan en zijn gaan slapen. Helaas werd ik al om 04:00 wakker..

Vandaag gaan we het hotel, Fremont Street en The Strip verkennen. Oja, en nu gaan we even zwemmen tussen de haaien in ons hotel 😀

Tot (over) morgen!

 

één antwoord

 1. ANN THEUNISZ

  Hallo
  Ben blij dat jullie goed zijn aan gekomen
  Nou verder gaan genieten van jullie trip
  Groetjes vanuit Beek

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.