December 2014

Omdat het op nog geen steenworp afstand van Zuid – Limburg ligt komen we redelijk vaak in Aachen. Zeker een keer in de twee maanden. Inmiddels hebben we het allemaal wel gezien, maar is het er wel leuk om te shoppen.

Zo heb je het oude centrum dat gevestigd is rondom de Dom, de kerk van Aachen. Hier liggen de bekende winkels en restaurants. Iets verderop dat meer richting de Dom is vind je oude authentieke straatjes waar lokale restaurants en winkeltjes liggen. Hier vind je bijvoorbeeld veel bakkerijen die Aachener Printen verkopen.

Wij vinden Aachen het leukst om tijdens de kerst te bezoeken. Alle straatjes zijn dan ingericht met kerstlampjes en is er een redelijk grote kerstmarkt. Glühwein ruik je overal waar je komt. Er heerst dan een gezellige drukte.

Iets verderop in het centrum vind je Sultans of Kebab waar je voor weinig geld goed en veel kunt eten. Je kunt zelf je bord samenstellen en zelf drinken tappen.

Parkeren in Aachen is op zondags het goedkoopst (€1,- per uur), maar let op want Duitsland kent geen zondagen! Er is dan ook op zondag amper wat te beleven in Aachen.

Tip:

Twee keer per jaar is er een grote kermis, Öcher Bend. Deze duurt zo’n twee weken en vind plaats achter de Lindt fabriek. De attracties worden elk jaar duurder, maar gezellig is het wel. Om dan een parkeerplaats te vinden moet je lang zoeken. Zet je auto in ieder geval niet op de parkeerplaats naast de kermis, want de tarieven die op het bordje staan bij de ingang kloppen niet. Je bent veel duurder uit.
Ben je er toevallig in die periode of wil je eens naar Aachen toe? Ga dan als de kermis er plaats vind.