Vanochtend om 04:30 ging onze wekker af. Niet normaal om zo vroeg op te staan in je vakantie, maar als je wat wil zien moet je vroeg op. Het plan was om naar “Universal Studios Islands of Adventure” in Orlando te rijden. We hadden geen tickets voor het tweede pretpark park, “Universal Studios”. De tickets voor Islands of Adventure hadden we van te voren via de website in Nederland gekocht. Zo zouden we de rij bij de ingang kunnen overslaan.

Om 09;00 kwamen we aan bij het pretpark. Het zou ook om die tijd open gaan. Het leek enorm druk, maar dat viel reuze mee. We hadden echt geluk dat de scholen weer begonnen waren en er waren dan ook amper kinderen te bekennen.
De besloten als eerste richting het Harry Potter gedeelte te gaan voor het geval de wachtrij uren zou gaan duren. Dit was niet het geval. Na twee minuten konden we al een achtbaan ingaan. Daarna liepen we het kasteel binnen waar ons een ontzettend mooie rit te wachten stond. Het was een simulator dat alle kanten op bewoog, waardoor het leek dat je op een bezem mee bewoog en Dementors moest ontwijken. De simulators in Amerika zijn absoluut niet te vergelijken met Nederland. Alles is hier heftiger en groter. Ook 3 D shows zijn echt niet de soort shows die je in pretparken in Europa ziet. In Europa zit je in een zaal met een 3 D bril. Hier niet. Hier zit je vast met een beugel, waardoor het net een achtbaan is. Zo voelt het ook en je gaat dan ook bijna over de kop.

Als tweede gingen we naar de water boomstam attractie in het Jurassic Park gedeelte. We schrokken ons Dood. De boot ging stijl omlaag en was echt enorm hoog.
Daarna naar nog een water attractie gegaan en vervolgens naar het Popeye gedeelte. Dat was een attractie met van die ronde bootjes zoals in de Piranha in Nederland. Dit ging alleen veel heftiger en we waren letterlijk helemaal doorweekt. Gelukkig was het vandaag nogal warm dus droogden we snel op.

We aten in Hogsmeade in “The three broomsticks”, het Harry Potter gedeelte dus. Voor 20 dollar per persoon kregen we een maaltijd, frisdrank, butterbeer en een tussendoortje. Goedkoop dus als je nagaat dat het drinken in het park drie dollar was. Overigens was alles precies zo nagemaakt als in de films. Elk personeelslid loopt in passende kleren en je hoort en ziet aan alle kanten Harry Potter Attracties en winkels. Ook in het kasteel was zeer goed op details gelet. Je zag bewegende schilderijen en het leek echt alsof Hermione, Harry, Ron en Dumbledore naast je stonden, zo overtuigend was het. We schrokken wel enorm van de prijzen. Een foto bijvoorbeeld die gemaakt werd tijdens een rit, kost in Europa zo’n tien euro… hier 30 dollar exclusief Tax van 6%..

Na een tweede keer in Popeyes te zijn geweest, kwamen we erachter dat we mensen met een watermachine nat konden spuiten van bovenaf. Dat was heel leuk om te doen totdat het weer donker werd, begon te onweren en ontzettend hard begon te regenen. We schuilden 3 kwartier in een attractie, voordat we pas weer konden gaan lopen. Het weer bleef erna regenachtig dus liepen we terug naar het HP kasteel waar we voor de derde keer in de simulator gingen. Daarna wilden we Butterbeer (geen echt bier he haha) gaan kopen dat in de film voorkwam. Ik wilde dit tot het einde bewaren, zodat ik een speciale beker kon kopen zonder deze de hele dag moest meeslepen door het park. Bleek het een kwartier eerder gesloten te zijn. Dat was echt jammer. Dat kwam doordat het park om 19;00 zou sluiten. Dat wisten we dus niet want ik had op internet openingstijden tot 20;30 gezien.
Wat vervelend was, was dat we met ons 20 dollar pasje nog een snack plus drinken te goed hadden en je in het park ernaast wel nog Butterbeer kreeg, omdat deze wel tot 21;00 open zou zijn. Helaas hadden we geen tickets dus dat halen ging helaas niet. Na te hebben gevraagd bij the Guest service bleek dat we echt niet meer eraan zouden kunnen Komen, maar het pasje wel konden gebruiken in the City Walk. Dat is een weg tussen de parkeerplaats en de twee parken waar het uitgaans leven plaats vind en veel restaurantjes liggen. We hadden maar beperkte keuze met die kaart dus kochten we een Ice Coffee en Hot Chocolate. De ice coffee viel heel erg tegen. De keuze voor de snack viel op een enorm groot Cinnamon broodje van
Cinnabon.

Vervolgens was het 21:15 en liepen we het park uit. We haalden taco’s bij Taco Bell en reden terug naar Fort Lauderdale. De autorit heen duurt trouwens 3 uur en 45 minuten.

Al met al was het een prachtig park. Wel lastig kiezen als je maar een van de twee parken wilt en kunt zien, maar zeker de moeite waard. Schrik alleen niet van de hoge entree prijs (Ongeveer 90 euro per persoon entree voor 1 park). Het is echt prachtig gemaakt. Voor meer attracties moet je naar het park ernaast, maar voor de mooiigheid (is dat een woord?) Kun je beter naar Islands of Adventure.

De foto’s volgen denkelijk later. Heel gedoe steeds om de foto’s te uploaden en sorteren. We maken namelijk elke dag foto’s en filmpjes met de digitale camera, Go Pro en twee gsms..We zullen pas om 01:30 in het appartement zijn + we moeten morgen weer vroeg op dus geen zin meer om foto’s te uploaden. Filmpjes uploaden doe ik trouwens niet meer. Of althans geen grote bestanden, want dat duurt echt veel te lang. Morgen moeten we weer vroeg op, aangezien we waarschijnlijk naar een grote markt gaan.
Welterusten!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.