Om 05;30 ging de wekker vandaag. Het plan was om naar Key West te gaan. Rond 06;30 vertrokken we.
Richard moest nog pinnen dus reden we door de ATM drive thru. Oftewel een drive in waar je vanuit de auto kon pinnen. Ook moesten we nog tanken. 1 Gallon (3,78 liter) kost $3,69. Voor 30 dollar hadden we de tank vol en vertrokken we naar The Florida Keys. De TomTom gaf aan dat we er 4 uur over zouden doen.

In Key Largo wilden we naar de McDonalds om te ontbijten/lunchen. De hamburgers zijn trouwens op woensdag en zondag $0,49, zo’n €0,35. Het was op dat moment 10;00. Helaas konden we alleen uit de ontbijtmenu’s kiezen volgens de cassiere. Dit zag er niet zo geweldig uit dus reden we maar verder.

Rond 11;30 kwamen we aan in Key West. We wilden wat eten bij the Miami Subs Grill. We bestelden allebei een Super Hamburger… nou dat was toch veel kleiner dan verwacht. De cola daarentegen was weer enorm. Na het eten parkeerden we de auto een uur in het centrum. Daar waren kleine kraampjes en souvenirwinkeltjes waar je koraal, krokodillen hoofden, schelpen, zee sponsen, zee sterren en nog meer dieren kon kopen. Ik wilde graag een zee spons maar helaas kom je daar niet mee door de douane.
Het was echt een klein gezellig stadje waar overal toeristentreintjes reden en van alle kanten excursies aangeboden werden. Jammer genoeg nogal prijzig. 99 dollar voor een half uur op een jetski, 49 dollar voor een ticket op een boot met een glazen plaat etc. Ook de souvenirs waren prijzig.

Na een uur rond te hebben gelopen wilden we afkoelen in de zee. Het weer was daar heel warm vandaag. Warmer dan in Fort Lauderdale in iedergeval. Het strand viel een beetje tegen. Niet wat ik verwacht had van the Keys. Er lagen grote stenen vooraan bij het strand en in de zee en je kon een heel stuk de zee in lopen voordat het dieper werd. De zee was redelijk helder en turquoise. Toch zou ik minder gauw een vakantie daar willen doorbrengen (althans vanwege het strand). Liever in Key Largo. Hier zijn we doorheen gereden en dat zag er prachtig uit. Met Key West is absoluut niks mis, maar als je een zand strand gewend bent valt het een beetje tegen.
Overigens was het uitzicht vanuit de brug die de the Keys verbind zeer mooi.

Om 16;00 besloten we om terug te rijden naar Fort Lauderdale. We moesten nog vier uur in de auto zitten en we wilden niet te laat thuis komen i.v.m. de excursies van morgen in Miami.

We hadden besloten om de halve kilo spareribs die over waren van deze week vandaag op te eten samen met coleslaw en chickenfingers. Om 21;00 waren we eindelijk terug bij het appartement en gingen nog even barbequen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.