Eindelijk was het zo ver. Op naar Bali!
Onze vlucht zou om 10:40 vertrekken vanuit Brussel. We vertrokken dan ook om 06:15 vanuit Limburg naar de luchthaven. Eenmaal aangekomen in Brussel stonden we in de verkeerde rij om de auto te parkeren. Wij hadden namelijk een plaats gereserveerd bij Discount Long Parking en niet bij de gewone parking. Discount Parking stond echter nergens aangegeven. Na te hebben gevraagd kregen we een uitleg en reden we 2 kilometer verder. Daar was een grote parkeerplaats, maar bleek dat we geen scan code op de tickets hadden staan. Ik liep naar de informatie balie waar de medewerker ook geen idee had hoe dat kon. Na ff gebeld te hebben met een andere medewerker deed hij de slagboom omhoog en konden we de auto parkeren. Naast de parkeerplaats stopte een bus die ons naar de luchthaven zou brengen. Eenmaal op de luchthaven was het al 08:00 geweest. We liepen meteen door naar de balie waar de koffers ingesealed zouden worden. Dat sealen duurde nogal lang, omdat er een lange rij stond. Vervolgens liepen we naar de Etihad balie, aangezien ik nog één keer wilde proberen andere zitplaatsen te regelen. Drie maal is scheepsrecht, toch? Nou, niet dus. Het vliegtuig zat bomvol dus andere plaatsen reserveren was niet mogelijk zei een medewerkster.

We liepen daarna maar naar de incheck- balie waar we ons incheckten. We kregen te horen dat de koffers rechtstreeks naar Jakarta zouden gaan, waar we ze daar moeten ophalen en weer moeten inchecken voor de vlucht naar Bali. Op het moment was het 09:15, terwijl we al vanaf 09:40 mochten boarden. We wilden echter nog even ontbijten voor het geval het eten niet lekker zou zijn in het vliegtuig. Délifrance werd onze keuze. Gauw even een broodje gegeten en door naar de paspoort controle. Daar stond een mega lange rij te wachten…
De helft van de mensen ging niet eens in de rij staan, maar liep erlangs en ging bij de andere paar honderd mensen staan. Hoe asociaal het ook was op dat moment, wij deden net zo lustig mee. We hadden nog minder dan een uur en door die lange rij zouden we anders de vlucht missen.

Na twintig minuten waren we door de paspoort controle en liepen we meteen door naar de douane. Dit ging gelukkig sneller. Uiteindelijk zaten we rond 10:20 in het vliegtuig. Het vliegtuig naar Abu Dhabi vertrok op tijd. De reistijd was 6 uur en 50 minuten.

Aan boord konden we kiezen tussen drie gerechten: kip in champignon saus met groenten, lam met rijst of pasta. Wij kozen allebei voor de kip. Dit was allemaal gratis. Het drinken ook.
Check ons brood…. Het is gewoon een koekje in de vorm van een mini stok brood!
Er was genoeg keuze uit films, ook films die nu nog in de bioscoop in Nederland draaien. Ik heb Casino Royale gekeken.

Overigens had Richard tijdens het dalen weer last van zijn oren. Minder pijn als in april tijdens de voorhoofdsholte ontsteking, maar toch weer pijn ondanks dat zijn neus open is. We vliegen echter toch door naar Indonesië, aangezien het minder pijnlijk is dan toen.

We waren in Abu Dhabi geland om 20:00 (18:00 Nederlandse tijd). De volgende vlucht naar Jakarta gaat om 02:40, dus hebben we een tussenlanding van ruim zeven uur. Dan hebben we godzijdank zitplaatsen aan het raam en hopelijk stelt dan niet zon vervelende passagier zijn stoel helemaal naar achteren in en weigert hem een stukje terug naar voren te doen, want daar heb ik een bloedhekel aan. (en stiekem ben ik net zo vervelend door vaak heel hard op het touchscreen scherm te duwen in de stoel voor me, zodat die stoel stootjes krijgt en ze niet kan slapen hahahaha.. net te goed).

Maar voor nu nog heel veel uurtjes doorbrengen in Abu Dhabi.

Tot morgen!

20150905_123217
 

Mini stokbroodje!

 

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.