Vandaag was onze laatste dag in Thailand aangebroken. De wekker ging om 08;30 en we ontbeten weer in het hotel. De koffers pakten we erna in, omdat we om 11:00 de kamer moesten verlaten. Mijn koffer ging amper dicht door alle spullen die ik gekocht heb terwijl ik met een redelijk leeg koffer gegaan ben. Er moest zelfs nog van alles in Richard zijn koffer. De weegschaal van het hotel gaf aan dat mijn koffer 22 kilo woog. Ik mocht 30 kilo meenemen dus dat heb ik mooi niet overschreden. We checkten stipt 11:00 uit en gaven de koffers af bij de receptie.

Daarna liepen we naar het strand en huurden weer een bedje met een parasol. We lagen er net toen het begon te regenen. Dit duurde ongeveer 20 minuten. Nat werden we maar een beetje dankzij de parasol. Rond half 1 liepen we voor de tweede keer in de hele vakantie maar weer naar Mcdonalds. Vervolgens zijn we terug naar het strand gegaan en zijn we meteen in de zee gaan zwemmen. De zon scheen… totdat de lucht weer donker werd en het een uur bleef regenen. Wij bleven in de zee. Fijn als je een zonnebril op sterkte op hebt, omdat je anders niet goed ziet en het stort regent…. nou ja, rond 15;15 liepen we maar weer terug naar het hotel (inmiddels scheen de zon weer) waar we nog mochten douchen. Dit keer in de douche bij de openbare wc. Proper was het, maar ontzettend warm. Warmer dan buiten.

Na het douchen wilden we wat gaan eten op de markt. Wat bleek, deze stond er nog niet. We besloten om maar weer in het winkelcentrum te eten.

Rond 18;00 werden we opgehaald door een man van het hotel waar we ook de excursies bij hadden geboekt. Hij vertelde onderweg naar het vliegveld dat twee jaar na de tsunami in 2004 alles alweer herbouwd was, honden en katten heilig zijn, mensen alleen in Noord- Thailand kakkerlakken eten, ze maar een dag vrij hebben per week en dat alle kinderen naar school gaan. Na een uur kwamen we aan op het vliegveld. We moesten meteen door de paspoort controle. Dit werd zo’n vier keer gecheckt. Om 22;10 vlogen we naar Bangkok. Op het moment zijn we dus hier. Om 02;50 vliegen we naar Abu Dhabi. In het vliegtuig kregen we een maaltijd met drinken ook al was de vlucht maar anderhalf uur. We zijn dus nog in Bangkok. We vliegen om 02;50 naar Abu Dhabi en rond 08;00 naar Dusseldorf. We zullen rond 14;00 in Dusseldorf aankomen.

Doeiii

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.