Om 07;30 werden we vanochtend opgehaald nadat we ontbeten hadden in het restaurant van het hotel. Het busje zou ons naar de haven van Phuket brengen, zodat we naar het paradijseiland Koh Phi Phi zouden gaan. Maar wat bleek: het busje zat zo vol dat ons koffer eigenlijk niet mee kon. We hadden van te voren gevraagd of we een koffer mee konden nemen en dat kon dus dat koffer moest en zou mee. Uiteindelijk door te proppen paste het net.

In Koh Phi Phi stonden diverse excursies op het programma: Monkey Island, Viking Cave,  Pileh Lagoon, Loh Samah Bay en Maya Bay. Dit liep helaas totaal anders.

Het begon al op de haven. We hadden net flippers gehuurd om te snorkelen toen de reisleider naar ons toekwam en ons koffer kwam ophalen. Er waren twee boten dus we hoopten dat het koffer bij ons in de boot lag. Dit was zo. Daarna kwam het vervelendste…
We hadden met de excursie leider van het hotel afgesproken dat we de excursies mee zouden doen en niet met die boot terug naar Phuket zouden gaan, maar twee nachten zouden blijven en daarna met de boot terug zouden gaan. Daar wisten ze echter niets vanaf op de boot. Het enige wat we dus hebben gedaan was meedoen met snorkelen, 5 minuten naar Monkey Beach en lunchen op Koh Phi Phi Don. Aan al die andere excursies mochten we niet meedoen terwijl we wel de volle prijs betaald hadden. Dat kwam doordat ons hotel op de plaats lag waar we zouden lunchen (op Koh Phi Phi Don dus) maar van te voren hadden we gevraagd of hij terug zou gaan naar het eiland na het doen van alle excursies en dat zou hij doen. Nou niet dus.. We hadden dus  net zo goed een overtocht kunnen boeken ipv een excursiedag.

Maar goed, snorkelen dus. We kregen een snorkeluitrusting mee en werden in het zeer heldere water gedropt. Ik (Joyce) had nog nooit gesnorkeld en om eerlijk te zijn vind ik het niet leuk haha. We zagen veel koraal en tropische vissen, omdat het water heel helder was.
Na 30 minuten gingen we naar Monkey Beach waar Richard apen heeft gevoerd. Deze leven daar op het strand.

Daarna kwam dit;
Er rijden geen auto’s en taxi’s op koh Phi Phi. Simpelweg omdat er geen wegen waren. Ons hotel lag in de bergen en we hadden geen idee hoe we daar zouden komen. Gelukkig regelde de reisleider dat mensen van het hotel ons kwamen halen.
Na te hebben geluncht stonden er twee mannen klaar die ons koffer en tas 1,7 km gingen sjouwen door het zand. Er stond een longtailboot klaar om naar het hotel te varen. Daar kwamen we erachter dat het hotel echt hoog lag. De trappen zijn enorm steil en de tocht is vermoeiend. Bovenaan was een hutje waar we konden inchecken en meteen nieuwe excursies hebben geboekt. Het was op dat moment 12;45 en de excursies zouden om 13;00 beginnen terwijl we de kamer nog niet eens gezien hadden. Na het betalen werden we meteen naar onze kamer gebracht. Met kamer bedoelen we een soort van boomhut. Iedereen heeft zijn eigen boomhut. Daar kwam Richard erachter dat er geluid onder de vloer vandaan kwam. We hoorden een knagend geluid. We hebben dit meteen gebeld bij het hotel. Ze kwamen kijken en we kregen direct een nieuwe kamer toegewezen. Hier is niks mis mee. We hebben uitzicht over het strand van Koh Phi Phi.

Na de spullen te hebben achter gelaten moesten we meteen door naar de excursies. Een man van het hotel liep ons voor naar het centrum van het eiland. 1,7 Km lopen dus want die longtailboot was alleen voor het koffer bedoeld. Er zijn geen wegen op het eiland dus we moesten binnendoor tussen hotels, krotten, zandpaden, hoge steile treden en rotsen naar beneden lopen. De huizen die je hier ziet zijn in hele slechte conditie. Op dit eiland is in 2004 de tsunami geweest en dat merk je nog steeds. Alles is kapot. Je vind er ook geen winkels buiten lokale souvenirwinkeltjes, apotheken en mini supermarkten. Er hangt een hele relaxte sfeer. Het monument van de tsunami was helaas gesloten.

Toen we aankwamen in het centrum begon het enorm hard te regenen en te onweren. De excursies gingen niet door. Wat een pech. Het werd omgezet naar morgen vroeg om 09;00. Toen stonden we dus daar in de regen. We besloten om maar wat te gaan drinken in een Amerikaanse pub tot de regen voorbij was. Na een halfuur liepen we naar het strand. Helaas lag het er zo vol met longtailboten dat we maar terug gelopen zijn. Onderweg hebben we weer meegemaakt dat twee Chinese toeristen stiekem foto’s van mij aan het maken waren.. doen alsof ze aan het whatsappen zijn en stiekem foto’s maken valt echt niet op denken zij… Uiteindelijk een plek gevonden waar geen boten lagen. Door het bewolkte weer lag niemand in de zee. Wij zijn maar een klein stukje erin gegaan.

Daarna liepen we naar onze boomhut waar we ons omkleedden en klaar maakten voor het avondeten. We aten bij Pirates House, een restaurantje dat helemaal ingericht was in piraten stijl. Richard at een t-bone steak en Joyce een pizza. Als laatste hadden we een ananas gevuld met een Pirates Blood cocktail. Lekker!
Na het eten liepen we nog door het centrum totdat we pijn aan onze voeten kregen en moe waren. Koh Phi Phi is een party eiland en je ziet dan ook overal acties voor alcohol emmers en goedkope cocktails. Rond 19;00 wordt het hier donker dus komen alle feestgangers tot leven. Wij zijn echter rond 20;45 terug gegaan naar het hotel. Morgen moeten we zeer vroeg op en doordat we elke dag pas laat zijn gaan slapen en vroeg opstonden zijn we nogal moe.

We kwamen er wel achter dat hier de wifi stukken beter is dan in ons andere hotel in Phuket dus de foto’s van vandaag zijn van de digitale camera. Ik pas de vorige dagen pas weer thuis aan. Het uploaden van de digitale camera foto’s duurt echt te lang.

Morgen zijn we nog een volledige dag hier in Koh Phi Phi Don en overnachten dan nog een nacht. Zaterdagmiddag gaan we terug naar Phuket en verblijven dan gewoon weer in the Viridian Resort.

Tot morgen.
image
image

image
image
image
image
image

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.