Vandaag ging de wekker om 08:15 af en stonden we op. Gelukkig was het stil geweest vannacht bij de buren. We maakten ons klaar om te gaan ontbijten. Het plan was om bij de McDonalds maar ontbijt te bestellen. Deze zag er niet zo super uit. Dan maar Mcnuggets. Helaas kon je dat pas na 11:00 bestellen en niet om 09:00. Jammer. Op naar KFC waar we hetzelfde te horen kregen. Nou zeg haha. Dan maar naar de supermarkt waar we een doos met drie donuts kochten en een bakje meloen.

Na het ontbijt legden we onze handdoeken bij het zwembad en bleven daar een aantal uurtjes liggen tot het tijd was om te lunchen. Opnieuw naar de Mcdonalds gegaan waar we nu wel een menu konden bestellen. Vervolgens haalden we een ijsje bij de supermarkt en gingen weer terug bij het zwembad liggen.

Rond 16:30 maakten we ons klaar om te gaan dineren. Dit keer wilden we de andere kant van de boulevard aflopen. Helaas duurde dit erg lang en kwamen we maar enkele restaurantjes tegen waar niemand te bekennen was, ondanks dat hier nog redelijk veel toeristen zijn. Onderweg kwamen we nog een aantal hakenkruizen tegen (zie foto met parasol, aan de rechterkant staat het klein). Uiteindelijk hadden we er genoeg van en hielden een taxi aan. We vroegen of hij ons kon afzetten bij een restaurantje dat ik van te voren via internet had opgezocht, een Frankenstein restaurant. De rit duurde een kwartier en we werden mooi voor de deur afgezet. Wauw, dit restaurant was helemaal in Frankenstein stijl ingericht net zoals het Frankenstein Restaurant in Edinburgh, Schotland. Helaas was het ook veel duurder dan andere restaurantjes, maar goed we hadden niet voor niets de taxi genomen en het was apart dus vroegen we een tafel. Jammer genoeg was alles gereserveerd en konden we alleen nog aan de bar eten. Dat maar gedaan. Er stonden cocktails op de menukaart die echt apart waren. Zo kreeg je bijvoorbeeld een infuuszak met een neppe spuit waar de cocktail inzat. Jeweetwel, zo’n infuuszak wat aan een verrijdende paal zit. Zo kwamen ze het je ook aan je tafel brengen. Wij gingen er vanuit dat deze ook 7 euro zou kosten net zoals de andere cocktails, totdat een vrouw naast ons erom vroeg en we hoorden dat deze 13 euro kostte. Nee, dat is een beetje erg veel vonden wij. De ene na de andere infuuszak werd gevuld en het liep storm. Wij bestelden gewoon cola en Bintang. Ik bestelde een zelf samengestelde pizza, waar ik dus zelf op papier kon zetten wat ik erop wilde en Richard bestelde beef. Het eten smaakte prima en we hebben nog een kort gesprekje gehad met de Australische eigenaar van het restaurant die iedereen met een afgehakt hoofd van een pop liet schrikken.

Vervolgens betaalden we en liepen het restaurant uit waar ik aan de overkant van de straat foto’s van het restaurant probeerde te nemen totdat een Australische man voorstelde om een foto van ons samen te maken. Dit lieten we uiteraard doen en liepen verder. We waren dus in Seminyak en niet in Kuta dus de omgeving was anders en ze hadden er andere spullen. We liepen een grote supermarkt in waar alles een tikkeltje duurder was dan in Kuta. Na een tijdje hadden we de supermarkt en de lange straat voor een deel wel gezien en hielden weer een taxi aan. Dit keer hadden we een hele aparte chauffeur. Hij begon uit te leggen dat we erg moesten oppassen voor zakkenrollers, kregen de halve geschiedenis van Bali te horen, kregen uitleg over het monument dat in Legian staat van de bom aanslag een aantal jaren geleden en hij vroeg ons om hem een paar Nederlandse woorden te leren. Hij wilde graag weten hoe je ‘’goede avond’’ en ‘’goede nacht’’ zei en hij kende een aantal Nederlandse woorden al: ‘’hoi, doei, bedankt, alsjeblieft’’ en… ‘’godverdomme’’. Haha nou die lieten we niet voorbij gaan, dus zeiden wij dat als hij een Nederlander tegenkwam die niet aardig was dat hij maar ‘’godverdomme’’ en ‘’kut’’ moest zeggen hahaha. Wat een figuur. Hij herhaalde ons en hij vond dat ‘’welterusten’’ klonk alsof je op crackers aan het kauwen was. Eh, het zal wel. De helft wat hij allemaal zei verstonden we niet eens dus braaf ‘’oke’’ zeggen leek ons de beste oplossing. Na dit rare ritje werden we afgezet bij Beachwalk waar we even de Victoria’s Secret ingingen alvorens voor de derde keer vandaag naar de grote supermarkt te gaan waar ik weer een ijsje kocht en Richard drinken. Daarna liepen we naar het hotel en momenteel zit ik op de kamer deze blog te typen.

Morgen de laatste volledige dag hier. Donderdagavond rond 22:00 lokale tijd vliegen we terug dus op zich hebben we donderdag ook nog bijna de hele dag.

Tot morgen!

P.s.: Voor de mensen die zich afvragen wat voor een soort bloem het op de foto is, het is de Frangipani bloem. Een bloem die veel verwerkt wordt in tropische shampoos en parfums. Hier gebruiken ze die om in hun haren te steken en om te gebruiken voor rituelen.

 

Over de auteur

Joyce is de oprichtster van TravelBalloon.nl. Na vele vakanties vond ze het tijd om de avonturen die zij en Richard hebben meegemaakt te delen met anderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.