The Place

Dit restaurantje heeft een Franse eigenaresse. Het ligt recht tegenover Patong Beach en bevindt zich naast de souvenirwinkeltjes. Ook ligt het in de buurt van de Banana Walk en de Starbucks. Je krijgt er voor weinig geld goed eten en het restaurant ziet er netjes uit. Onderin bevindt zich een cocktailbar. Je zit overigens in de buitenlucht, aangezien het niet overdekt is. Bovenin het restaurant kun je eten en zie je tevens hoe de pizza’s klaar gemaakt worden door middel van de steenoven. Kortom: een prima plek om redelijk goedkoop te eten.

Adres:

94 Thaweewong road
Ban Patong

That Siam

Heb je geen idee wat je wil eten, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Ga dan naar ”That Siam” in de onderste verdieping van winkelcentrum, Jungceylon. In dit Aziatische gedeelte vind je veel mini restaurantjes waar je verschillende soorten etenswaren kunt kopen. Je kunt kiezen voor o.a. Thais, Europees en Turks eten. Betalen doe je aan een kraampje waar je een pasje krijgt met je tegoed en hiermee bij elk restaurantje kunt betalen. Het eten wordt op een hygiënische manier klaar gemaakt en zorgt ervoor dat je goed vol zit. Een volledige maaltijd kost gemiddeld 120 Baht (€3,50). Drinken krijg je voor 20 Baht (€0,90). Overigens kun je ook gefrituurd ijs proberen. Wij hebben het niet gegeten, maar wellicht is het wel heel lekker!

Adres:

181 Rath-u-Thit
200 Pee Road
Patong, Kathu

Markt

Wil je nóg goedkoper eten dan bij ”That siam”? Eet dan op de markt achter, Jungceylon. Hier staan diverse kraampjes waar je vleesspiezen, vis en  gefrituurde garnalen kunt kopen. Een portie garnalen kost 50 Baht (€1,50) en 3 spiezen 100 Baht (€2,90). Fruit smoothies zijn er zeer goedkoop en kosten 20 Baht €0,60). Het eten dat je er krijgt is zo goedkoop, omdat de lokale bevolking er hun eten koopt. Zij kunnen het dure eten in Patong niet betalen. Het eten wordt op een redelijk hygiënische manier klaar gemaakt en is echt lekker!