Kies de juiste boot

Als je meer entertainment aan boord wil als je vanuit IJmuiden naar Newcastle reis kies dan een dag waarop de King vaart in plaats van de Princess. Aan boord van de King zijn live optredens en wordt er elke dag Bingo gespeeld. Ook is alles iets moderner en groter. Aan boord van de Princess is alleen een mini casino, winkeltje en bar. In de King heb je dit trouwens ook, maar dan dus meer. Overigens is de boot een prima optie om parfum en make – up tax free te kopen. Buiten dat de prijzen taks free zijn hebben ze vaak zo’n goede aanbiedingen dat je vanzelf wel meer gaat kopen. De toeristen souvenirs daarentegen zijn wél ontzettend duur.

Kijk voor een aanbieding

Heb je voor de drie daagse mini cruise naar Newcastle gekozen en wil je niet de volle 88 euro per persoon betalen? Houd dan de Groupon.nl en vakantieveilingen.nl in de gaten. Mocht er op het moment geen aanbiedingen zijn, blader dan eens door tijdschriften. Heel vaak kom je acties tegen waarmee de tweede persoon gratis reist of je maar de helft hoeft te betalen. Houd er alleen rekening mee dat je van de 3 dagen twee volle dagen kwijt bent. Je arriveert rond 10:00 Engelse tijd in Newcastle en je moet om 16:45 weer aan boord zijn, omdat de boot dan terug vaart.

Shoppen of niet

Newcastle is perfect om te winkelen. Er liggen zoveel winkels + een mega groot winkelcentrum dat het eigenlijk niet te doen is om er maar één dag te blijven. Kies zelf of je de bekende winkels wilt bezoeken of toch een bezoekje wil brengen aan lokale winkels.

Newcastle United

Ben je een voetballiefhebber? Pak dan een taxi en ga naar het bekende voetbalstadion. Deze ligt aan de andere kant van de stad dus lopen vanuit het centrum heeft geen nut.