Neem de Sun Trolleysuntrolley

Wil je ergens heen en is het iets te ver om te lopen of wil je minder betalen dan de bus / taxi?
Maak dan gebruik van de Sun Trolley. Deze stopt om de paar honderd meter en komt langs alle bekende plaatsen in Fort Lauderdale. De Sun Trolley stopt op de reguliere bus haltes en op diverse plekken op Las Olas Boulevard. In het busje zitten hendeltjes die vast gemaakt zijn aan draadjes. Trek aan het hendeltje en er gaat een belletje rinkelen. Niet heel modern, maar wel effectief. In het busje is geen airco, maar aangezien er geen ramen zijn is het wel redelijk  koel binnen.
Kosten van een enkeltje ligt tussen de $0,50-$1,00.

Koop bij de Walmart

In Las Olas Boulevard zijn verschillende supermarkten te vinden, waaronder CVS Pharmacy waar je ook flessen frisdrank en eten krijgt. Ben je op budget reis? Koop dan niet bij een van zo’n soort supermarkten, ijsmaar pak de bus of de auto naar de Walmart. En denk maar niet dat je dat kunt lopen, want wij hebben een poging gewaagd en dat bleek een waardeloos idee te zijn. (het was nog 30 minuten met de auto….).
En met de bus vanuit Las Olas Boulevard naar de Walmart is te doen als je het niet erg vind om drie kwartier in de bus te zitten om tot daar te komen.

Echt het scheelt enorm als je bij de Walmart koopt in plaats van bij de Publix of iets dergelijks.
Wat ook geld scheelt is dat het eten in grote hoeveelheden wordt verkocht. Zo heb je al voor 1 dollar een twee liter originele Coca Cola fles, voor ongeveer 7 dollar bijna 4 liter ijs en voor 1 dollar een stokbrood dat vier keer zo groot is als een stokbrood in Nederland.

Zin in snoep en geen zin om veel te betalen? Sla dan zelfs de Walmart over en ga naar de Dollar Shop. Daar moet je zijn voor goedkoop snoep. Natuurlijk hebben ze niet zo’n enorm assortiment als in de Walmart, maar de bekende merken vind je er. Ook krijg je er van het merk Stars and Stripes 3 liter Cola flessen..

 

De fiets of bus

Heb je een fiets gehuurd, een heel stuk gefietst en geen zin meer om terug te fietsen?
Koop dan een kaartje voor de bus. Je fiets zet je heel simpel vooraan in het fietsenrek van de bus. Je fiets meenemen in de bus doen ze simpelweg niet in Florida.

bus-fiets