Pelgrom Restaurant

Dit restaurant ligt in een zijstraatje van de kerk van Antwerpen. pelgrom1Meteen als je binnenkomt merk je de aparte sfeer die er hangt. Je ziet als eerste een hokje waar een pop in ouderwetse kleding zogenaamd tickets verkoopt voor het museum dat er aan vast zit. Zodra je de deur open doet komt de warmte van de open haard je tegemoet. Je bent dan in een kamer belandt die uit een andere eeuw had kunnen stammen.
Vervolgens zie je een stenen trap waar beneden een grote kaarsen standaard staat. Eenmaal beneden is het hartstikke donker en lijkt het alsof je in een restaurant uit een Middeleeuws kasteel bent beland.
Er staan houten tafels met op iedere tafel één kaars. Verder is er geen verlichting, alleen dus die kaarsen.
In het restaurant is het redelijk warm. Zodra je de menu kaart krijgt merk je dat ze niet zo heel veel keuze hebben, maar dat maakt niet zo veel uit aangezien de sfeer alles goed maakt. Je bevindt je echt even in de Middeleeuwen. Als je gereserveerd hebt voor hun andere restaurant ”De Grootte Ganz” dan loop je door het Pelgrom Restaurant door naar het andere restaurant. Onderweg zie je nog een aantal Middeleeuwse spullen. Als je het museum wil bezoeken dan kan dit overdag in het weekend.
Dit restaurant is echt een aanrader als je eens wat anders wil proberen en als je eens wil weten hoe het is om in de Middeleeuwen te leven.

Adres:

Pelgrimstraat 15
2000 Antwerpen

pelgrom3pelgrom2pelgrom4